PARAULA DE DÉU Dimecres 14 Setembre 2022

Paraula de Déu

Joan 3,13-17

Jesús va dir a Nicodem:
Ningú no ha pujat mai al cel, fora d’aquell qui n’ha baixat, el Fill de l’home. I així com Moisès va enlairar la serp en el desert, també el Fill de l’home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen tinguin en ell vida eterna. Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d’ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Si som sincers hem de confessar que tot això de la creu ens espanta, volem fugir o passar de puntetes sobre la creu. ¿Què significa l’exaltació de la creu? ¿Què celebrem?

• Certa teologia i pastoral repeteix que Déu Pare va enviar Jesús al món per partir en creu i morir, que el Pare exigeix la sang divina i infinita del Fill per compensar la infinita injuria del pecat humà, etc.

• En veritat, Déu Pare creador va crear al món pensant que el seu Fill s’encarnés, per tal que Jesús ens comuniqués la seva vida i el seu Esperit, per donar-nos vida, per ensenyar-nos a ser persones humanes, col·laborar al seu projecte del Regne.

• Però el món estimà més les tenebres que la llum, els seus no el reberen, no els hi agradava que Jesús parles d’amor i no de violència, ni d’odi. No els agradava que digués que els pobres, els senzills i els nens eren els predilectes del seu Regne. No els agradava que parlés de perdó, de compartir, compassió, misericòrdia, pregària i bondat. I el van fer fora i el crucificaren a la creu. La mort de Jesús no és fruit d’un decret del Pare, sinó una conseqüència de les opcions de Jesús en la seva vida històrica.

• D’altra banda, no podem separar la mort i la resurrecció de Jesús: Ressuscita, ens obre el camí a la vida plena i ens dóna l’esperança de que tots els mals i creus de la vida, fins i tot la mort, viscuts amb fe, ens porten a la vida i a la Pasqua. Quan el Pare va veure Jesús Ressuscitat va dir: “Per això vaig crear jo el món.” (Màxim Confessor).

• Reflexió i pregària: Celebrem l’exaltació de la creu de Jesús, perquè la creu és vida, salvació i esperança. ¿Ho creiem? ¿Vivim les creus de la nostra vida i les creus del món a la llum de l’esperança de la Pasqua de Jesús? ¿Anticipem en la nostra vida i en la dels altres, signes d’esperança i de resurrecció?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: