PARAULA DE DÉUDivendres 16 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 8, 1-3

Jesús anava per cada vila i per cada poble predicant i anunciant la bona nova del Regne de Déu. L’acompanyaven els Dotze i algunes dones que havien estat curades d’esperits malignes i de malalties: Maria, l’anomenada Magdalena, de la qual havien sortit set dimonis, Joana, la muller de Cuses, administrador d’Herodes, Susanna i moltes altres, que els proveïen amb els seus béns.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús trenca esquemes, el grup de dones seguint-lo, ens pot sorprendre, però està en conseqüència amb el que ell fa, ja que mitja vida va estar al costat dels marginats; això suposa, tant abans com ara, tota una innovació increïble.

• El grup dels seguidors i seguidores de Jesús, representen a totes les persones, de tots els temps, dones i homes, en qualitat de deixebles de Jesús, que amb la mateixa dignitat el seguien i el seguim.

• Maria Magdalena, que en el passat havia patit molt, que havia conegut el mal de la seva societat, estima Jesús amb profunditat. És per això que serà la primera en veure a Jesús Ressuscitat. Ella és la que més sabia què representava la victòria de Jesús sobre el mal.

• Tant de bo que el nostre camí de fe sigui com el que van fer aquelles dones: de la conversió al seguiment i, d’aquest, al testimoni del Crist.

• També nosaltres avui, podem ser llavors d’humanitat renovada, on tothom troba la seva dignitat. Homes i dones som iguals en la diversitat de serveis que podem fer dins de l’Església, i que aquesta reconegui la seva diversitat.

• Això és el Regne de Déu, compartir el que tenim, perquè totes i tots puguem viure com Déu Pare/Mare vol.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: