PARAULA DE DÉUDissabte 17 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 8,4-15

Es reunia molta gent entorn de Jesús i hi acudien de totes les poblacions. Ell els digué, valent-se d’una paràbola:
–Un sembrador va sortir a sembrar la seva llavor. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí i fou trepitjada, o bé els ocells se la van menjar. Una altra part va caure a la roca; però, quan la planta començava a créixer, es va assecar, perquè no tenia saó. Una altra part va caure entre els cards; els cards van créixer al mateix temps i l’ofegaren. Una altra part de les llavors va caure en terra bona, va créixer i va donar fruit fins al cent per u.
I, acabat de dir això, exclamà:
–Qui tingui orelles per a escoltar, que escolti.

Els seus deixebles li preguntaven què volia dir aquella paràbola. Ell respongué:
–A vosaltres, Déu us dóna a conèixer els designis secrets del seu Regne; als altres, en canvi, se’ls parla en paràboles, per tal que «mirin bé, però no hi vegin; escoltin, però no entenguin». La paràbola vol dir això:
»La llavor és la paraula de Déu. Els d’arran del camí són els qui l’escolten, però després ve el diable i s’enduu la paraula del seu cor perquè no creguin i no se salvin. Els de la llavor que cau a la roca són els qui escolten la paraula i l’acullen amb alegria, però no tenen cap arrel: creuen només per un moment, i a l’hora de la prova es fan enrere. La llavor que cau enmig dels cards són els qui escolten, però les preocupacions, les riqueses i els plaers de la vida els arrosseguen i acaben per ofegar-los, i no arriben a donar fruit madur. La llavor que cau en terra bona són els qui escolten la paraula amb un cor bo i generós, la retenen i amb perseverança arriben a donar fruit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El sembrador, les llavors i les diverses situacions de la terra. La meditació d’avui es podria centrar en les llavors. La finalitat de la paràbola i de l’ensenyament que comunica es centra sobre tot en la recepció de la Paraula, i intenta que el nostre camp, el nostre cor, estigui lliure i ben obert a la sembra.

• Avui, si ajuda, meditem sobre les llavors, en acció de gràcies i petició.

• En una mirada retrospectiva em pregunto quines llavors va sembrar el Senyor en el passat. Aquells moments, temps, persones, testimonis que van arribar al camp de la meva vida. Llavors grans – potser poques – llavors mitjanes, llavors menudes, que moltes vegades tenen un potencial de transformació notable; petites, sí, i carregades d’energia. Gràcies, Senyor, ajuda’m!!

• En una mirada a l’actualitat em pregunto sobre les llavors de vida de seguiment de Jesús que em mouen, o que potser les deixo passar. Llavors de pregària, de servei, de compassió, de rectitud, de solidaritat. Gràcies, Senyor, ajuda’m!!

• En una certa perspectiva de futur quines llavors demano al Sembrador, bon amic, no sols per a mi, també per als altres, per a la nostra església i la societat. Gràcies, Senyor, ajuda’ns.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: