PARAULA DE DÉUDilluns 19 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 8,16-18

Jesús va dir a la gent:
Quan algú encén una llàntia, no la tapa amb un gerro o la posa sota el llit, sinó que la col·loca en el portallànties perquè els qui entren en vegin la claror. No hi ha res d’amagat que no s’hagi de descobrir, ni res de secret que no s’hagi de saber i no s’hagi de conèixer.
Mireu, doncs, com escolteu. Perquè al qui té, li donaran encara més; però al qui no té, li prendran fins allò que es pensa que li queda.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Mateu i Marc, en el capítol que dediquen a les paràboles (Mt 13 i Mc 4) il·lustren sobretot el misteri del Regne de Déu (dels cels) que s’atansa. En canvi Lc, en les moltes paràboles que utilitza al llarg del seu evangeli, se centra en la vida cristiana i i la il·lustra mitjançant quadres o escenes de la vida de cada dia que il·luminen situacions i anècdotes que proporcionen ensenyaments pràctics per als cristians als quals s’adreça aquest evangeli. El breu fragment de Lc que llegim avui descriu les paràboles de Jesús com la llum que ens ensenya la manera com hem d’escoltar les paràboles i com ens han d’il·luminar el camí: “fixeu-vos com escolteu perquè als qui tenen, Déu els donarà encara més, però als qui no tenen Déu els prendrà fins i tot allò que es pensen tenir”. La frase pot semblar escandalosa. Tanmateix, el fons de l’ensenyament de Jesús és que les paràboles ofereixen un aprofundiment del què els cristians poden haver rebut. Són una forma de consolidar la llum del que hem escoltat en l’ensenyament de Jesús que hem sentit. La metàfora paradoxal de “la llum que hem escoltat” ens ha d’ajudar a valorar el do de la llum (la fe) que no deixa de ser un do que està per damunt de qualsevol altre do. L’Evangeli segons Joan ho formula d’una manera molt acurada: “si la llei fou donada per Moisès, el do de la veritat ens ha arribat mitjançant Jesucrist” (Jn 1,17)

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: