PARAULA DE DÉUDimecres 21 Setembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 9,9-13

Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut a la taula de recaptació d’impostos, i li digué:
—Segueix-me.
Ell s’aixecà i el va seguir.
Més tard, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, preguntaren als deixebles:
—Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?
Jesús ho va sentir i digué:
—El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús passant davant del lloc per on recaptaven impostos… No hi podia haver un lloc ni un ofici més odiós per a un jueu. Li recordaven el seu estat de submissió a l’imperi –apart de sentir-se en mans de lladres sense escrúpols que se n’aprofitaven… Però Jesús es fa trobadís allà on algú pot començar una vida millor. “Vine amb mi” –li diu a Mateu. I aquest passa d’una taula (la de cobrador d’impostos) a una altra (la taula del convit amb altres cobradors d’impostos i pecadors). Dues taules ben diferents. En una hi ha odi, solitud, tristesa, sentiment de superioritat (tant se val que sigui la superioritat de qui té la paella pel mànec com la de qui, tot i estar sotmès, és i es sent superior a qui l’explota)… En l’altra taula, en canvi, hi ha festa, igualtat, alegria, el goig de compartir… Davant del gest de Jesús i el de Mateu, que accepta la invitació de Jesús, no hi manquen els envejosos que no poden entendre el comportament del Mestre. A tots ells els diu Jesús: “és amor el que vull, i no ofrena de víctimes”. En el seu escut episcopal, el papa Francesc es fa ressò d’aquest episodi. Hi llegim: miserando atque eligendo –tenint misericòrdia i elegint… Són paraules d’un comentari de Beda el Venerable a aquest episodi de l’evangeli de Mateu. Jesús sap de quina pasta estem fets i ens regala a dolls la seva misericòrdia (miserando); però, malgrat tot, ens escull (eligendo), compta amb nosaltres, per ser deixebles seus… Mai no serem prou agraïts davant de tanta Bondat!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: