PARAULA DE DÉUDissabte 24 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 9, 43-45

Com que tothom s’admirava de tot el que feia, Jesús digué als seus deixebles:
– Graveu bé aquestes paraules dins vostre: el Fill de l’home ha de ser entregat en mans dels homes.
Però ells no entenien què volia dir. Els era amagat el significat d’aquestes paraules. I tenien por de fer-li preguntes sobre això.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els evangelis ens narren com Jesús per allà on passava generava admiració.

• El passatge evangèlic d’avui passa quan Jesús, amb el seu grup d’apòstols, travessa Galilea camí de Jerusalem. Jesús vol dedicar-se completament a instruir els seus deixebles. És molt important el què vol gravar als seus cors: el camí no és un camí de glòria, èxit i poder. És el contrari: condueix a la crucifixió i al rebuig, tot i que acabarà en resurrecció.

• Als deixebles no els entra al cap allò que els diu Jesús. Els fa por fins i tot preguntar-li. No volen pensar en la crucifixió. No entra als seus plans ni expectatives. Mentre Jesús els parla de lliurament i creu, ells tenen posada la seva ment en un altre tipus d’ambicions.

• I nosaltres… Jo, particularment, com interpreto aquesta manera que Jesús té de construir el Regne? Em fa por aprofundir en el seu missatge? Sóc capaç d’acceptar les conseqüències d’un compromís com aquest? Viure’l en grup, en comunitat em pot ajudar?

• Avui celebrem el dia de la Mare de Déu de la Mercè. Maria va acompanyar Jesús fins el final. Podem agrair la seva companyia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: