PARAULA DE DÉUDimarts 27 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 9,51-56

Quan es complien els dies en què Jesús havia de ser endut al cel, resolgué de fer camí cap a Jerusalem. Va enviar missatgers davant seu, i ells, tot caminant, entraren en un poble de samaritans per preparar la seva arribada. Però no el volgueren acollir, perquè ell s’encaminava a Jerusalem.
En veure-ho, els deixebles Jaume i Joan van dir-li:
– Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi?
Però Jesús es va girar i els renyà. I se n’anaren en un altre poble.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús “resolgué” pujar a Jerusalem: L’expressió connota endurir el rostre, parar la cara, no escapolir les contrarietats, sabent i encaixant el que poden comportar. Hom imagina els sentiments contradictoris que degueren de passar pel cor humà de Jesús en les seves llargues estones de pregària, fins que pren la decisió.

• És un camí vers el Pare, una mena de sortida d’ell mateix, de la seva terra coneguda i apamada. Un camí vers allò nou que desconeix, que pot ésser complex i dolorós… rere el qual s’hi troba el Pare, l’arribada del Món Nou on es fan del tot presents la Solidaritat i la Misericòrdia.

• És “camí” de Jesús, però d’un Jesús acompanyat dels seus amics, els seus deixebles.

• I, d’entrada… mala acollida a Samaria: El viatge comença malament! El deixeble, que no se n’entera massa, ple del zel de Déu, ja vol fer baixar foc del cel. El pla de Déu es realitza sense violència, encaixant el fracàs i la creu. El “foc” inquisitorial no és l’estil de Jesús. El Mestre és ferm i decidit, però no intransigent. Novament rere d’aquesta catequesi s’hi amaga la història de tants rebuigs que patiren Jesús i els deixebles; la de tants predicadors que són rebutjats, i als quals els costa d’encaixar el poc èxit de la seva predicació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: