PARAULA DE DÉUDivendres 30 Setembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 10,13-16

Jesús va dir:
»Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Betsaida! Si a Tir i a Sidó s’haguessin fet els miracles que vosaltres heu vist, ja fa temps que, en senyal de penediment, s’haurien assegut a la cendra, s’haurien posat vestits de sac i s’haurien convertit. Per això el judici serà més suportable per a Tir i Sidó que per a vosaltres. I tu, Cafarnaüm, ¿et creus que seràs enaltida fins al cel? Al país dels morts, baixaràs!
»Qui us escolta a vosaltres, m’escolta a mi. Qui no fa cas de vosaltres, no fa cas de mi, i qui no fa cas de mi, no fa cas del qui m’ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En llegir aquest text em ve a la memòria un altre del llibre de Cohelet que vam llegir a la litúrgia fa poc: “Allò que ha passat tornarà a passar, allò que s’ha fet tornarà a fer-se: no hi ha res de nou sota el sol.” (Coh 1,9). Jesús sembla al·ludir-ho quan compara Tir i Sidó amb Corazín i Bet-Saida; el que va passar allà està passant aquí i això que aquí s’han donat més oportunitats, però tot i així repeteixen.

• En el nostre temps també podem tenir la sensació que repetim esquemes del passat. Sembla que si la teva opció no és radical no és opció, el diàleg es veu com a debilitat o concessió, qualsevol posició conciliadora es veu com a tèbia o “tercera via”. ¿Quan va deixar de ser, escoltar, dialogar i prendre posició a favor de la convivència, la via principal?

• La sort que tenim és que igual que es repeteixen els problemes també apareixen veus que lluiten contra ells i proposen solucions, però les escoltem? Parafrasejant el text: qui les escolta l’escolta a Ell. No és això un signe del nostre temps? Encara hi ha signes d’ESPERANÇA.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: