ESCRIT DEL BLOCDiumenge 2 Octubre 2022

Què és el Mur de les Lamentacions

El significat de Muro de las Lamentaciones fa referència a l’hàbit del poble jueu de lamentar-se per la destrucció del seu espai sagrat, el Temple. També és conegut pel seu nom en hebreu, Kotel, que significa Muro.17 set 2019

Qui pot visitar el Mur dels Laments?

Encara que no siguis jueu pots accedir sense problema a passejar pel costat del mur mentre la gent està pregant. Això sí, els homes hem d’agafar i posar-nos al cap la kipá, la petita gorra ritual que els jueus han d’utilitzar sempre als llocs sagrats com sinagogues o cementiris.19 feb 2019

Qui va construir el mur de Jerusalem?

sultà Suleiman I

Les muralles de Jerusalem (en àrab, أسوار القدس‎; en hebreu, חומות ירושלים‎) envolten la ciutat vella de Jerusalem. Les muralles van ser construïdes entre 1535 i 1538 per ordre del sultà Suleiman I, quan la ciutat pertanyia a l’Imperi otomà.

Quina importància té el Mur dels Laments per als jueus?

Més de dos mil anys després, el Mur Occidental continua sent un lloc sagrat per als jueus, que arriben de totes les parts del món per pregar i demanar l’arribada del Messies, el retorn dels exiliats, la reconstrucció del temple i moltes altres pregàries .

Quin significat té la kipà per als jueus?

La kipá és un barret circular, sense ala, que cobreix només la coroneta, i és usat pels homes jueus en ritus o festivitats.9 oct 2019

Què significa el gorret al cap dels jueus?

El significat de la gorra dels jueus és que Déu sempre és a prop i per sobre de la persona que el porta. La gorra dels jueus també és un recordatori de com s’ha de comportar la persona que la porta. Aquest comportament ha d’estar d’acord, en tot moment, amb la Llei Divina, amb la por de Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: