PARAULA DE DÉUDimarts 4 Octubre 2022

Paraula de Déu

Salm 139 (138)

Senyor, has penetrat els meus secrets i em coneixes,
tu saps quan m’assec i quan m’aixeco;
descobreixes de lluny estant els meus propòsits,
saps prou bé si camino o si reposo,
et són coneguts tots els meus passos.

Tu has creat el meu interior,
m’has teixit en les entranyes de la mare.
Et dono gràcies perquè m’has fet tan admirable,
les teves obres són meravelloses:
ho reconec amb tota l’ànima.

Res del meu cos no et passava per alt
quan jo m’anava fent secretament,
com un brodat en el fons de la terra.

Senyor, guia’m per camins eterns.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En tenim 150, de salms. I no sé si en trobarem cap altre que expressi una pregària confiada de manera tan completa i formosa com aquest Salm 139.

• El salmista ens ofereix – ens regala!- unes paraules que ens porten de la maneta a la intimitat més nua amb Nostre Senyor.

• No cal amagar res, ni avergonyir-nos de res, ni justificar res.

• Tan sols abandonar-se per deixar-nos embolcallar per una presència amorosa que amara tota la nostra existència. Tota, sencera. El que és ple de llum i el que és una mica -o totalment- fosc. El que és passat i els desitjos presents i futurs.

• Som a casa. Hi podem descansar. Hi podem confiar. Hi podem descarregar motxilles feixugues.

• Som a la llar on hi és Qui de veritat ens coneix des de sempre i sap com batega el nostre cor… a la intimitat més nua…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: