PARAULA DE DÉUDissabte 8 Octubre 2022

Paraula de Déu

Mateu 18,1-5.10

En una ocasió, els deixebles preguntaren a Jesús:
– Qui és el més important en el Regne del cel?
Jesús va cridar un infant, el posà enmig d’ells i digué:
– Us ho asseguro: si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel. Així, doncs, el qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m’acull a mi. Mireu de no menysprear cap d’aquests petits, perquè us asseguro que en el cel els seus àngels veuen constantment cara a cara el meu Pare celestial.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En tot grup humà sempre hi haurà els clàssics “trepes”, que volen pujar per damunt dels altres, encara que sigui trepitjant… que volen passar per davant… que volen sortir, com sigui, a la foto. En tot grup humà –fins i tot en els grups eclesials, que (pel que sembla) haurien d’estar immunitzats contra aquesta temptació. Temptació, per cert, persistent (no és l’única vegada que enxampem els deixebles discutint sobre qüestions de preeminència); i, de vegades, amagada sota capa de bé (com és el cas quan ens diem a nosaltres mateixos, enganyant-nos: “¡No! Si, en el fons, el que volem és ajudar els altres…!”). Jesús agafa, com sempre, el toro per les banyes. Ell és un veritable profeta –en gestos i en paraules. Provocativament, posa un infant enmig dels deixebles. Un infant. Ho fa no per desvetllar en ells sentiments de simpatia o de tendresa sinó pel fet que, en aquell temps i en aquella cultura, i juntament amb les vídues, un infant era membre d’un col·lectiu mancat de tot dret i fins de la possibilitat de reclamar-lo. Val a dir que in-fans, etimològicament, és el qui encara no ha arribat a l’ús de la paraula. Voleu saber qui és el més gran? -els pregunta. Ho volem saber nosaltres? –ens pregunta. Doncs, els petits, els pobres, els febles… els últims! Ells… i els qui es fan com ells. Més clar, aigua. Més encara, ells són també els qui estan més a prop del Pare del cel (“els seus àngels el veuen constantment cara a cara”). Per tant, si volem estar a prop del Pare hem d’estar a prop d’ells.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: