ESCRIT DEL BLOCDijous 13 Octubre 2022

Pla signa un contracte en exclusiva amb l’editorial Destino,

Per diverses raons, fracassa el projecte literari amb l?editorial Selecta. Després d’uns anys sense editor, Pla signa un contracte en exclusiva amb l’editorial Destino, dirigida per Josep Vergés, de Palafrugell, per poder editar una nova versió de l’obra completa. El primer tom és un llibre inèdit: El quadern gris, veritable síntesi de tota l’obra planiana. Després arribaran altres llibres inèdits, narracions autobiogràfiques, llibres de viatges reelaborats, recopilació d’articles, etc. El reconeixement de la nova Obra Completa per part de la crítica tan sols és el reflex del suport incondicional de milers i milers de lectors de totes les generacions, de totes les ideologies i tots els països catalans que, com a mínim des del 1925, havien seguit amb un veritable entusiasme l’evolució de la seva obra.

L’èxit de públic i de crítica van acompanyar immediatament la publicació de tots els toms de la nova Obra Completa, la qual l’escriptor va considerar com la seva obra definitiva. Però les seves posicions polítiques i algunes actituds provocatives van distanciar Pla, els darrers anys del franquisme, dels sectors més catalanistes i progressistes de la cultura catalana, que veien amb incomprensió els seus dubtes sobre la transició democràtica i el restabliment de l’autonomia de Catalunya. Per sobre de tot, el reconeixement de l’obra de Josep Pla com a una de les aportacions més valuoses de la cultura catalana començava a ser indiscutible: trenta mil pàgines de prosa catalana avalen l’exemple més fecund de la literatura catalana contemporània.

Mas Pla. Llofriu, 1979. © Francesc Català-Roca. Fundació Josep Pla.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: