ESCRIT DEL BLOCDissabte 15 Octubre 2022

Libro de la Vida

Enmig d’una producció literària immensa, recomanem per començar a gaudir de la seva entranyable riquesa humana, el “Libro de la Vida”, autobiogràfic, que destil•la humanisme i sinceritat. I qui vulgui endinsar-se en la seva “fortalesa espiritual”, que segueixi per altres llibres… a que lestiu ja és exhaust com una pelleringa, com el coll dequestes figues que pengen de l’arbre amb la polpa roja i carnosa a dintre, a punt de caure, pels camps i pels horts s’escampa una olor de podridura.

No és embafadora ni tan solament, pot-ser, repulsiva, és una sentor corrupta, tènue, que us pot sorpren- de en tombar un marge, en trepitjar un hort, en endinsar-vos

per aquests camps de gira-sols ennegrits que esperen, tremolossos sota el vent de la fi de l’estiu, la recollida.

Aigües que precedien la tardor van precipitar-se, el mar queda enrrera dels dies ja passats d’un estiu calorós i d’aigua calenta.

Un estiu amb el protagonisme dels nens, amics de la meva neta i infans veins que jugen a bàsquet, mentres pares i avis fan tertúlia com si fóssim amics de tota una vida.

Silenci

L’instant precís de plaer en què només

hi ha silenci.

La distinció de l’albada quan hi ha coses que

només les veus tu.

La fragilitat que només en un segon, un lla-

druc d’un gos, una estossegada, una alarma, el so-

roll de la mâquina de cafè, les veus dels nens que

es desperten, la cadena del lavabo, pot tornar-se

vulgar.

La sensació de retenir el temps a les meves

mans. Només per a mi.

L’abisme quan saps que ningú sap que soc aquí.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: