PARAULA DE DÉUDilluns 17 Octubre 2022

Paraula de Déu

Lluc 12,13-21

Un d’entre la gent digué a Jesús:

– Mestre, ordena al meu germà que es parteixi amb mi l’herència.
Ell li respongué:
– Home, ¿qui m’ha manat que fos jutge o mediador entre vosaltres?
Llavors digué a la gent:
– Estigueu alerta, guardeu-vos de tota ambició de riquesa, perquè, ni que nedi en l’abundància, la vida d’un home no prové pas dels seus béns.
I els explicà una paràbola:
– A un home ric, la terra li va donar molt. Ell pensava: «Què faré, si no tinc on guardar la meva collita?» I es va dir: «Ja ho sé, què faré: tiraré a terra els meus graners, en construiré de més grans, hi guardaré tot el meu gra i els meus béns, i em diré a mi mateix: Tens molts béns en reserva per a molts anys; reposa, menja, beu i diverteix-te.» Però Déu li digué: «Insensat! Aquesta mateixa nit et reclamaran la vida, i tot això que has acumulat, de qui serà?» Així passa amb el qui reuneix tresors per a ell mateix i no es fa ric davant de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les respostes de Jesús sovint ens sorprenen en algun sentit, i molt sovint ens adonem que Jesús no es deixava ni manipular ni que el desviessin del seu camí.

• La resposta contundent “Home, qui m’ha manat que fos jutge o mediador entre vosaltres?” incideix en la nostra vida, que de vegades ha estat com una fulla que el vent ha fet anar on ha volgut.

• Tot seguit Jesús formula tres pensaments com perles: “d’on ve la vida de l’home?, la presència imprevisible de la mort, i davant de qui hem d’acumular tresors?”

• Quan la vida ja ha donat alguns tombs, la reflexió sobre la mort en clau d’esperança es va fent cada vegada més viva; en paral·lel la mateixa vida, que ja ha passat pel sofriment, el desencís, la impotència, el desgast…, ens porta la pregunta: els tresors davant de qui els he d’acumular? I, de mica en mica, s’experimenta com l’orientació de la nostra vida cap al Crist, la confiança en l’actuació de Déu, els fruits visibles de l’Esperit Sant, ens van contestant aquest d’on ve la vida, on estan els tresors de veritat, i anem sentint la pau, la reconciliació, i, fins i tot, la salvació, i aquesta pacificació ens va conduint, passet a passet, cap a la trobada amb un Déu que creiem tot Vida i tot Joia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: