ESCRIT DEL BLOCDijous 20 Octubre 2022

4 LA ICONOGRAFIA DEL CLAUSTRE DE LA CATEDRAL DE GIRONA

Planta de la Catedral de Girona i el claustre

les cambres de cànon servien de contrarest a la Catedral i altres edificacions romàniques. L’ala Nord es cobreix amb dos vessants i els altres amb un. Els arços són de mig punt amb guardapols interior i exterior, que en lloc d’unir-se directament amb el veí ho fan sobre una columna tallada al mur, que suavitza la trobada; aquesta disposició,

més polida, s’adopto després al claustre de Ripoll. A l’ala Sud, part interior, en lloc de columnetes hi ha figures grotesques. Hi ha senzillíssima gola per cornisa; sobre ella avança una llosa per llançar l’aigua lluny de les escultures. Falten les arcuacions llombardes o la teulada sobre mènsules. Els intercolumnis tenen la mateixa llum que a Sant Cugat i gairebé la mateixa altura i amb centímetres.

LÀMINA 1

Vista del claustre amb la torre Uamada de Carlemany al fons.

LAMINA II

Una bella vista de la galeria més antiga del clausur.

Representació de la construcció del claustre.

LÀMINA III

Ala Est dels claustres.

Fris amb la història d’Abraham i els tres àngels.

LLAMINA IV

Ala Oest dels claustres.

Ala Est: fris amb la història de RaqueK Jacob i Labàn.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: