PARAULA DE DÉUDiumenge 23 Octubre 2022

Paraula de Déu

Lluc 18,9-14

A uns que es refiaven de ser justos i menyspreaven els altres, Jesús els proposà aquesta paràbola:
–Dos homes van pujar al temple a pregar: l’un era fariseu i l’altre publicà.
»El fariseu, dret, pregava així en el seu interior: «Déu meu, et dono gràcies perquè no sóc com els altres homes, lladres, injustos, adúlters, ni sóc tampoc com aquest publicà. Dejuno dos dies cada setmana i dono la desena part de tots els béns que adquireixo.»
»Però el publicà, de lluny estant, no gosava ni aixecar els ulls al cel, sinó que es donava cops al pit, tot dient: «Déu meu, sigues-me propici, que sóc un pecador.»
»Jo us dic que aquest va baixar perdonat a casa seva, i no l’altre; perquè tothom qui s’enalteix serà humiliat, però el qui s’humilia serà enaltit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El publicà baixava del temple, justificat, tan content. Aquella nit no va dormir de l’alegria…! El fariseu baixava desconcertat. No entenia la lògica de Déu. No va poder dormir de tristesa.

• El segon dia, el fariseu i el publicà van pujar altre cop al temple. El fariseu ben atordit, per quin cantó devia fallar el seu sistema religiós? Va començar dient humilment: “Oh Déu, no us entenc”. El publicà amb eufòria. Com que ja era amic de Déu, no es va quedar endarrere picant-se el pit: «Oh Déu, us dono gràcies perquè no soc com aquest fariseu, que desconeix la vostra misericòrdia i presumeix de les bones obres».

• Però el Senyor els digué: “En veritat, que la forma més refinada de fariseisme és fer-se passar per publicà”.

• Va apuntar el tercer dia. El fariseu i el publicà es van fer amics mentre pujaven al temple. Tots dos es van quedar a una distància prudent i, deien: “Oh Déu, digueu-nos d’una vegada què és el que impedeix que quedem justificats”.

• Llavors el Senyor els va respondre: “El que ho impedeix és dedicar-se a catalogar la gent, dividint-la en fariseus i publicans».

• El fariseu ja quasi ho havia entès, però encara preguntà: “Aleshores, per estar jo ben segur…”. Però el Senyor el va interrompre: “Fill meu, això és justament el que no et convé: estar segur”.

• Aquella nit tant el fariseu com el publicà van dormir d’una tirada, com infants.

• (Resum d’uns papers del P. Hilari Raguer)

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: