PARAULA DE DÉUDimecres 26 Octubre 2022

Paraula de Déu

Lluc 13,22-30

Tot fent camí cap a Jerusalem, Jesús passava per viles i pobles i ensenyava. Algú li preguntà:
— Senyor, ¿són pocs els qui se salven?
Jesús els contestà:
— Esforceu-vos a entrar per la porta estreta, perquè us dic que molts voldran entrar-hi i no podran. Després que el cap de casa s’haurà alçat a tancar la porta, vosaltres us quedareu fora i començareu a trucar dient: «Senyor, obre’ns.» Ell us respondrà: «No sé d’on sou.» Llavors us posareu a dir: «Hem menjat i hem begut amb tu, i has ensenyat per les nostres places!» Ell us respondrà: «No sé d’on sou. Aparteu-vos de mi, tots els qui heu obrat el mal.» Allà hi haurà els plors i el cruixit de dents, quan veureu Abraham, Isaac, Jacob i tots els profetes en el Regne de Déu, mentre que a vosaltres us hauran tret fora. I vindrà gent d’orient i d’occident, del nord i del sud, i s’asseuran a taula en el Regne de Déu. Hi ha darrers que seran primers, i primers que seran darrers.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A l’època de Jesús, i també a la nostra, hi ha qui es creia i es creu suficientment bo i amb mèrits per a obtenir el do i la gràcia de Déu. Eren i són tan bons, tan correctes, tan complidors, tan perfectes, que creuen que poden anar endarrerint la veritable conversió. Demà hi haurà un altra oportunitat, ben segur. A més sóc creient de tota la vida i sé que Déu és misericordiós i que sempre em donarà una oportunitat nova perquè és fidel de veritat i no m’abandonarà mai.

• És veritat. Déu no ens abandonarà mai. Però nosaltres sí que podem deixar escapar el tren de la vida pel fet d’acostumar-nos a viure la nostra fe i la nostra bondat aburgesadament. Tenim el perill de ser bona gent però amb l’electroencefalograma pla, a nivell del seguiment de Jesús.

• I el que ens diu Jesús a l’evangeli d’avui, és que no deixem passar l’oportunitat d’entrar per la porta estreta de la conversió, que no deixem passar el tren de l’evangeli. El cristià militant s’hi puja al tren, el cristià d’andana es conforma amb veure’l passar convençut que sempre hi haurà una nova oportunitat. Que no ens passi que quan vulguem pujar ja hi hagi passat el darrer tren o ja estigui ple de persones, a més, que sempre hem considerat de segona categoria.

• És el kairós, és el temps oportú, és avui… Demà pot ser que sigui tard.

• Que no ens passi el que deia Lope de Vega: “siempre mañana, siempre mañana, pero nunca mañanamos”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: