ESCRIT DEL BLOCDijous 27 Octubre 2022

2 Com més grans els fills, més amics dels pares?

Sigui com sigui, la Mireia i la Paula consideren que a l’edat que tenen es consideren tan properes als pares com una amistat. “Ara a la nostra edat, sí, malgrat que la mare ens persegueix enviant-nos whatsapps a totes hores preguntant-nos què fem i què deixem de fer”, diuen rient. Malgrat “la persecució” via mòbil, la Paula i la Mireia asseguren que no els molesta, i que saben que és un senyal del caràcter de la mare, patidora de mena. “Sabem que s’amoïna per nosaltres, perquè no ens passi res, mentre que el pare és més tranquil i dorm com un soc”.

ELS PARES, UN MODEL

ELS PARES, UN MODELEl psicòleg Pere Portero, especialista en psicologia clínica, sosté que la paraula amic no és la més adequada en la relació pares-fills, “sobretot durant la llarga etapa de creixement, formació i dependència total dels pares que tenen els fills”. Segons continua Portero, “els pares han de ser un model” dels comportaments que els demanen als fills, un “referent” per transmetre valors i també “un bon coixí on poder-los aixoplugar sempre que ho necessitin”. I tot això “tinguin l’edat que tinguin”. D’aquesta condició, “dir-ne amic no és del tot precís, perquè els amics es trien, i poden deixar de ser-ho per pròpia evolució personal i de la vida”.

“Els pares han de ser un referent per transmetre valors» ”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: