
3 DEFINIR L’AMISTAT
DEFINIR L’AMISTAT Per la seva banda, la psicòloga especialitzada en educació infantil Carme Thió de Pol indica que pares i fills poden ser amics, però abans cal definir bé el concepte amistat. “Pares i fills haurien de tenir una relació molt pròxima, basada en la confiança, el respecte i l’estimació. Poden tenir una relació amistosa o amigable, però no poden ser amics per una raó molt senzilla: els pares tenen una responsabilitat educativa respecte als fills, cosa que els amics no tenen”.
Dit amb altres paraules, “la relació d’amic es basa sobretot en la complicitat, en el fet d’estar sempre al costat i a favor de l’amic, en la defensa i ajuda mútues, a explicar-se i compartir intimitats, a poder descarregar sentiments i emocions sense necessitat d’analitzar raons”.
ESTIMA I AUTORITAT
ESTIMA I AUTORITATThió de Pol també sosté que “els fills necessiten l’estima, l’escolta i la confiança dels pares, però també necessiten la seva autoritat, que els ajuda, entre altres coses, a descobrir i interioritzar actituds, valors i normes”, de manera que, mentre “les amistats procuren confort i equilibri emocional, situacions que també donen els progenitors, els pares, a més, han d’acompanyar el fill en el seu procés de desenvolupament i aprenentatge”.
“Els fills necessiten l’estima, l’escolta i la confiança dels pares, però també necessiten la seva autoritat» ”
