ESCRIT DEL BLOCDivendres 28 Octubre 2022

3 DEFINIR L’AMISTAT

DEFINIR L’AMISTAT Per la seva banda, la psicòloga especialitzada en educació infantil Carme Thió de Pol indica que pares i fills poden ser amics, però abans cal definir bé el concepte amistat. “Pares i fills haurien de tenir una relació molt pròxima, basada en la confiança, el respecte i l’estimació. Poden tenir una relació amistosa o amigable, però no poden ser amics per una raó molt senzilla: els pares tenen una responsabilitat educativa respecte als fills, cosa que els amics no tenen”.

Dit amb altres paraules, “la relació d’amic es basa sobretot en la complicitat, en el fet d’estar sempre al costat i a favor de l’amic, en la defensa i ajuda mútues, a explicar-se i compartir intimitats, a poder descarregar sentiments i emocions sense necessitat d’analitzar raons”.

ESTIMA I AUTORITAT

ESTIMA I AUTORITATThió de Pol també sosté que “els fills necessiten l’estima, l’escolta i la confiança dels pares, però també necessiten la seva autoritat, que els ajuda, entre altres coses, a descobrir i interioritzar actituds, valors i normes”, de manera que, mentre “les amistats procuren confort i equilibri emocional, situacions que també donen els progenitors, els pares, a més, han d’acompanyar el fill en el seu procés de desenvolupament i aprenentatge”.

“Els fills necessiten l’estima, l’escolta i la confiança dels pares, però també necessiten la seva autoritat» ”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: