PARAULA DE DÉUDissabte 29 Octubre 2022

Paraula de Déu

Lluc 14,1.7-11

Un dissabte, Jesús va anar a menjar a casa d’un dels principals dels fariseus. Ells l’estaven observant. Jesús observà que els convidats havien escollit els primers llocs i els proposà aquesta paràbola:
– Quan algú et convida a un banquet de noces, no et posis al primer lloc. Hi podria haver un convidat més important que tu, i llavors vindria el qui us ha convidat tots dos i et diria: «Cedeix-li el lloc», i tu hauries d’anar a ocupar el darrer lloc, tot avergonyit. Més aviat, quan et conviden, vés a posar-te al darrer lloc i, quan vingui el qui t’ha convidat, et dirà: «Amic, puja més amunt.» Llavors seràs honorat davant tots els qui són a taula. Tothom qui s’enalteix serà humiliat, però el qui s’humilia serà enaltit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La primera lectura avui ens convida a contemplar la vivència mística de Pau. “Per mi la vida és Crist…” reflecteix la raó profunda de la pau i alegria que caracteritza aquesta carta.

• “…la meva ànima et cerca a tu, Déu meu” continua el salm 41; “Tingueu set de Déu, del Déu viu”. Avui se’ns convida especialment a la recerca contínua del Déu que es fa vida en nosaltres per configurar-la en Crist.

• I finalment a l’evangeli, des de la festivitat del banquet Jesús ens recorda que el camí adequat és el de la humilitat. Un camí de reconeixement dels altres, d’acollir tot allò rebut com un do per donar-lo alhora als altres. El camí autèntic de la humilitat ens porta a configurar la nostra vida, com a Pau, en Crist.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: