ESCRIT DEL BLOCDiumenge 30 Octubre 2022

5 A la Universitat de Barcelona (UB), el director del postgrau en educació emocional, Rafael Bisquerra, distingeix entre el rol de pare o mare i el d’amic.

“Cadascú ha d’assumir el seu rol i les seves funcions. Per exemple, els límits que els pares estan obligats a posar als fills no corresponen al rol d’amic. Això no vol dir que no hi hagi d’haver una bona relació d’amistat entre pares i fills, fins al punt de poder compartir moltes experiències a un nivell més profund que si fossin amics. Amb aquest objectiu cal posar límits amb amor”.

¿I com s’aconsegueix l’equilibri entre la confiança com un amic i l’autoritat com un progenitor? “És complex -afirma Bisquerra-, perquè implica no caure en l’autoritarisme o la repressió, però tampoc en la permissivitat o en el «deixeu fer, deixeu passar»”.

Per la seva banda, la mestra i pedagoga Anna Ramis Assens introdueix un altre terme que reivindica enèrgicament. “Pares i fills han de ser família. Per què aquesta moda de ser tots amics? ¿És que no és meravellós ser família? Reivindico el plaer de sentir-nos família. De viure’ns com a pares dels nostres fills, i fills dels nostres pares!”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: