PARAULA DE DÉUDilluns 31 Octubre 2022

Paraula de Déu

Lluc 14, 12-14

Jesús digué a aquell home principal dels fariseus que l’havia convidat:
– Quan facis un dinar o un sopar, no hi cridis els teus amics, ni els teus germans, ni els teus parents, ni veïns rics. Et podrien tornar la invitació i ja tindries la teva recompensa. Més aviat, quan facis un banquet, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs. Feliç de tu, llavors, ja que ells no tenen res per a recompensar-te, i Déu t’ho recompensarà quan ressuscitin els justos!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La clau de volta és la gratuïtat. Quan actuem esperant una recompensa (afectiva, d’imatge, econòmica) fem el que fa tothom. Viure, i més amb els temps que corren, s’ha convertit en un immens càlcul de guanys i pèrdues en el qual sempre esprem sortir-ne més rics, més guapos, més famosos… Jesús es carrega aquest càlcul i anima a «convidar pobres, invàlids, coixos i cecs», precisament aquells dels quals «no en podríem treure cap profit» i potser fins i tot, mala imatge i maldecaps.

• El cicle “normal” de les invitacions fa que el cercle es vagi fent més petit. Quan decidim qui convidem sabem que uns altres queden fora, i aquests acostumen a ser els que queden fora de totes les invitacions, es a dir, els exclosos. Jesús anima a trencar el cercle de l’exclusió, precisament convidant aquells que ningú vol convidar, i aquí és on es produeix el miracle del Regne, el miracle del banquet inclusiu…

• Ah, i a més a més també hi ha recompensa.. ni més ni menys la salvació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: