PARAULA DE DÉUDissabte 5 Novembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 16,9-15

Jesús deia als seus deixebles:

– Jo us dic: Guanyeu-vos amics a costa del diner, que és enganyós, perquè, quan tot s’hagi acabat, us rebin a les estances eternes. Qui mereix la confiança en una cosa molt petita, també la mereix en una de gran, i qui enganya en les coses petites, també enganya en les grans. Per tant, si no heu merescut la confiança en l’administració del diner, que és enganyós, ¿qui us confiarà els béns veritables? I si no heu merescut la confiança en les coses que són d’un altre, ¿qui us donarà allò que us pertany? Cap criat no pot servir dos senyors, perquè, si estima l’un, avorrirà l’altre, i si fa cas de l’un, no en farà de l’altre. No podeu servir alhora Déu i el diner.

Els fariseus, que anven darrere els diners, van sentir tot això i es reien de Jesús. Ell els digué:
– Vosaltres sou els qui davant la gent us feu passar per justos, però Déu coneix els vostres cors: allò que és admirat entre els homes, és detestable als ulls de Déu. 

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’avui ens planteja una vertadera escala de valors. Hi ha uns valors importants, decisius als que hem de donar prioritat i altres secundaris i fins enganyosos que ens poden enlluernar i portar-nos a la perdició. Jesús, concreta més. Els que l’escoltaven eren una gent de la secta dels fariseus “que anaven darrere els diners”, per molt que mostraven una religiositat minuciosa i ritualista. La concreció de Jesús, de tot el seu discurs, és una sentencia breu que ha perdurat durant segles i que avui té una notable actualitat: “ No podeu ser servidors de Déu i dels diners”.

• Actualment el diner s’ha convertit en el nou ídol de la societat capitalista. És de fet la nova religió del món. Té els seus grans temples, les seves celebracions, les litúrgies i els seus administradors, promet salvació i felicitat. Valor suprem pràctic fins de gent que també creu en Déu i practica la religió. Doncs bé, la Paraula de Jesús avui ens fa una doble comunicació, la primera és crítica i la segona és enunciativa. Critica el culte al diner amb els seus sacrificis, ofrenes i rituals, que és un poderós valor fals i enganyós, que a la curta o a la llarga porta a la frustració i mata. L’anunci és que no hi ha valor que orienti millor la nostra vida que Déu.

• Els diners s’han d’usar, els necessitem per sobreviure; però estan sotmesos a la Paraula de Déu. Per tant sotmesos als valors del Regne de Déu: justícia, amor, pau, misericòrdia, respecte, ètica… Les paraules de Jesús són avui llum veritable per a la nostra consciència.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: