PARAULA DE DÉUDilluns 7 Novembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 17,1-6

Jesús digué als seus deixebles:
– Sempre hi haurà algú que en faci caure d’altres en pecat, però ai del qui els fa caure! Més li valdria que li lliguessin al coll una roda de molí i el llancessin al mar, abans que fes caure un d’aquests petits. Estigueu alerta! Si el teu germà et fa una ofensa, reprèn-lo, i si se’n penedeix, perdona’l. I si t’ofèn set vegades al dia i set vegades torna per dir-te: «Me’n penedeixo», tu l’has de perdonar.
Llavors els apòstols digueren al Senyor:
– Augmenta’ns la fe.
Ell va respondre:
– Només que tinguéssiu fe com un gra de mostassa, diríeu a aquesta morera: «Arrenca’t de soca-rel i planta’t al mig del mar», i us obeiria. 

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui en l’evangeli ressonen tres paraules: alerta, perdona’l, fe. Les puc assaborir en aquest temps de pregària que el Senyor em regala.

• – estar alerta, no adormit, no aturat… però sobre tot, alerta per ser testimonis de Jesús, dels seus valors, del Regne, de la justícia, del perdó…

• – potser per això, per explicar què vol dir estar ‘alerta’, Jesús ens posa un exemple radical i difícil: estar ‘alerta’ vol dir ser capaç de perdonar, i no perdonar un cop, sinó un i altre. Estar alerta vol dir perdonar ‘sempre’. Sí, ‘perdona’l sempre’, diu… Difícil… oi? Un repte impossible… no?

• – per això acaba aquest passatge dient que confiem, no en les nostres pròpies forces, sinó en la força de Déu, de l’Esperit que hem de deixar actuar en nosaltres. Confiança, fe… Potser en aquesta estona de pregària m’he d’atrevir a demanar al Senyor estar ‘alerta’ en la meva vida?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: