PARAULA DE DÉUDijous 10 Novembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 17,20-25

Els fariseus van preguntar a Jesús quan vindria el Regne de Déu. Ell els respongué:
–El Regne de Déu no vindrà en un moment previsible, ni tampoc podran dir: «És aquí» o «És allà». El Regne de Déu és enmig vostre.
Després digué als deixebles:
–Vindran temps que desitjareu veure un de sol dels dies del Fill de l’home, però no el veureu. Us diran: «És aquí» o «És allà». No correu pas a buscar-lo. Perquè igual com el llampec esclata i resplendeix d’un cap a l’altre del cel, així serà el Fill de l’home quan vingui el seu dia. Però primer cal que pateixi molt, i la gent d’aquesta generació l’ha de rebutjar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• UN ALTRE MÓN QUE JA ÉS AQUÍ. Allò que Jesús anomena «Regne de Déu» i que podríem traduir com «un món com/on Déu mana» s’esdevé en temps de Jesús i segueix esdevenint-se al llarg dels temps. També avui, si estiguéssim atents com Jesús ho estava, també podríem trobar llavors del Regne en el nostre dia a dia. Ara bé, potser no tenim «el receptor de Regne» activat…

• UN ALTRE MÓN QUE NO ÉS D’AQUÍ. Que el RdD ja es doni en l’actualitat, de forma sempre discreta i humil, no implica només una satisfacció de les necessitats materials i prou; com tampoc es pot fer una lectura espiritualista del tipus «el RdD és dins vostre, al vostre interior» com a alguns els agrada reduir. A través d’Ell anem més enllà de tot això i ens porta a viure una existència orientada, encaminada, cap a la seva Font.

• UN ALTRE MÓN QUE NO ES QUEDA AQUÍ. El RdD, i la justícia com a pràctica de la Fe que comporta, no es pot enfaixar. Mai hi arribem, com tampoc la podem delimitar en un espai o un temps sagrats. Cal cercar el RdD ja ara i aquí, sabent que alhora tampoc està ara i aquí. És la paradoxa de la tensió escatològica pròpia del cristianisme en la qual cal saber viure i transitar, sense angoixes ni deixadeses.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: