PARAULA DE DÉUDivendres 11 Novembre 2022

Paraula de Déu

Salm 119 (118), 1.2.10.11.17.18

Feliços els homes de conducta irreprensible,
que segueixen la Llei del Senyor!
Feliços els homes que guarden el seu pacte
i cerquen el Senyor amb tot el cor,
T’he cercat amb tot el cor:
no deixis que m’aparti dels teus manaments.
Guardo al fons del cor el que has promès,
per no pecar contra tu.
Concedeix la vida al teu servent,
que em vull fixar en la teva paraula.
Obre’m els ulls i podré contemplar
les meravelles de la teva Llei.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A pagès, Sant Martí és conegut pel vi nou i la matança del porc: “a cada porc li arriba el seu Sant Martí”. Però no ens podem quedar només amb això.

• Martí, nascut a Hongria (316), per encàrrec del seu pare militar romà va ser també militar fins l´any 356. Convertit al cristianisme, va ser batejat als 20 anys. D´aquest temps ve la llegenda de que va partir mitja capa de soldat romà per donar-la a un pobre home que passava fred. A la nit, Marti va somiar que Jesús portava la capa seva.

• Un cop deixat al servei militar, es va retirar a una vida de pregària como deixeble de Sant Hilari de Poitiers. Fundà el monestir de Ligugé i després fou elegit per aclamació popular bisbe de Poitiers. Morí als 81 anys i va ser el primer sant no màrtir. Molts santuaris porten el seu nom i alguns experts diuen que el nom de “capella” fa referència a la capa de Sant Martí.

• Què en podem treure per a la nostra pregària avui, en ple segle XXI?

• La serietat del baptisme d´adults a l´Església primitiva els portava a viure realment com a cristians en aquells contexts i moments diversos de la vida. Cóm visc jo el meu baptisme avui?

• Jesús es troba present en tot pobre, marginat, emigrant, sense sostre, dona abusada, malalt, vell, presoner, camperols, etc. ¿El trobo jo també o em limito a ser solidàri només per motius humans, ètics i socials?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: