PARAULA DE DÉUDiumenge 13 novembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 21, 5-19

Alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué:
– De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat.
Llavors li preguntaren:
– Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?
Ell digué:
– Estigueu alerta, no us deixeu enganyar. En vindran molts que es valdran del meu nom i diran: «Sóc jo», i també: «El temps arriba.» No aneu darrere d’ells. Quan sentireu parlar de guerres i de revoltes, no us esglaieu: cal que això succeeixi primer, però la fi no vindrà de seguida.
Després els va dir:
– Un poble s’alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne; hi haurà grans terratrèmols i pertot arreu fams i pestes, fets espantosos i grans senyals al cel. Però abans de tot això us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni. Estigueu decidits a no preparar-vos la defensa: jo mateix us donaré una eloqüència i una saviesa que cap dels vostres adversaris no serà capaç de resistir o de contradir. Sereu traïts fins i tot pels vostres pares, germans, parents i amics, i en mataran alguns de vosaltres. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però no es perdrà ni un de sol dels vostres cabells. Amb la vostra perseverança salvareu la vida!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui ens parla de la situació que ens pot donar el món: que tot trontolla, que sembla que els fonaments s’esfondrin, sembla que tot sigui fràgil i s’esberli… Aquesta situació no és nova: moltes generacions han tingut també aquesta impressió d’inseguretat front el que passa en el món, i que pot fer entrar en ‘mode pànic’. Em puc preguntar si, amb tot el que passa en el nostre món tan dur i a vegades cruel, també jo entro en ‘mode pànic’.

• I què ens diu el Senyor avui en aquest moment?

• En primer lloc, ens diu: «no us alarmeu», que la por i l’alarma paralitzen o fan desesperar… No tingueu por, no us alarmeu, aixequeu la mirada…

• En segon lloc, ens recorda que potser els moments difícils, de grans reptes i desafiaments per a la humanitat poden ser moments privilegiats per donar testimoni, per oferir al món una alternativa… «Serà una ocasió de donar testimoni»…

• De què i en què puc donar testimoni jo en el meu entorn, en aquest moment històric que vivim…?

• I finalment, ens proposa confiar en el Senyor, confiança, que finalment és Ell qui tindrà la iniciativa quan sigui el moment, si ens deixem fer…

• Que avui el Senyor m’ajudi a no alarmar-me, a saber avui com puc donar testimoni, i a renovar la meva confiança en l’Esperit.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: