ESCRIT DEL BLOCDilluns 21 Novembre 2022

Què és l’Amor:

L’amor és l’enllaç d’afecte que neix de la valoració de l’altre i inspira el desig del bé. Es pot veure com un valor o com a propietat de les relacions humanes.

El concepte de amor és ampli i complex. Pot referir-se a l’amor com a amistat, amor romàntic, amor filial, amor propi, amor místic o amor per una causa.

L’amor s’expressa mitjançant accions, gestos i paraules. Per exemple, tenir cura d’algú (accions); abraçar una persona (gestos) i comunicar frases d’afecte (paraules).

Les relacions humanes són font d’amor.

Aprenem a estimar per mitjà de la relació que establim amb els altres, ja que les experiències compartides enforteixen els vincles emocionals. Alhora, les relacions de qualitat es formen a la pràctica del bon amor.

L’amor és també una decisió deliberada, una intenció o un projecte de vida. Com a tal, és un valor fruit de la maduresa. Una persona que pren la decisió d’estimar és aquella que posa en primer lloc la valoració i el bé de l’altre, encara que li causi dolor o encara que l’altre no s’ho mereixi. Per exemple, l?amor d?una mare cap a un fill.

Així doncs, el concepte de l’amor no s’ha de confondre amb la simpatia, que és un sentiment agradable de complaença a l’altre. Més aviat l´amor implica una actitud intencional d´acceptació i un compromís amb el bé dels altres.

Amor com a valor

L’amor com a valor garanteix l’exercici de la solidaritat, la compassió i la cooperació mútua a una comunitat o societat. Des de la família com a cèl·lula fonamental de la societat, passant per l’escola fins al món laboral, l’amor actua com a factor cohesionador i edificant. Alhora, promou la cultura de pau i afavoreix les condicions per a la prosperitat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: