PARAULA DE DÉUDimarts 22 novembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 21,5-11

Alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué:
– De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat.
Llavors li preguntaren:
– Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?
Ell digué:
– Estigueu alerta, no us deixeu enganyar. En vindran molts que es valdran del meu nom i diran: «Sóc jo», i també: «El temps arriba.» No aneu darrere d’ells. Quan sentireu parlar de guerres i de revoltes, no us esglaieu: cal que això succeeixi primer, però la fi no vindrà de seguida.
Després els va dir:
– Un poble s’alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne; hi haurà grans terratrèmols i pertot arreu fams i pestes, fets espantosos i grans senyals al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ens trobem avui al relat evangèlic amb un Jesús profètic. La narració –apocalíptica– està centrada en la incorrecta identificació religiosa amb el temple i el seu mal ús. Jesús, amb les seves paraules, intenta desmitificar l’engany i la manipulació de la religió i del concepte de Déu que es vivia en aquella època.

• Passats ja vint segles seguim verificant que el concepte de Déu i com influeix la religió a les nostres vides continua essent un problema actual. El Papa Francesc amb la seva proposta “Per una Església sinodal” pretén reconduir i adaptar aquests conceptes a l’època actual. No és fàcil ni definitiu.

• La pregunta de la fi del món i què serà de la humanitat segueix avui present al nostre esquema de vida; la guerra nuclear, el canvi climàtic,… mantenen les nostres incerteses i pors…

• Els deixebles volien dates; Jesús no dirà res sobre com serà el final, però els revelarà com hauran de viure la història per preparar-se per a aquest final. Jesús els recomana: viure en actitud de discerniment segons els signes dels temps; viure en expectativa esperançada; i, davant les tasques del present, actitud de vigilància permanent.

• És el que també ens recomana el Sant Pare: discerniment, esperança i vigilància permanent.

• Podem pregar perquè aquest futur Sínode ens prepari per continuar treballant en la construcció del Regne de Déu a dia d’avui.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: