ESCRIT DEL BLOCDivendres 25 Novembre 2022

ISRAEL IMATGES AMB UNA MIRADA DESDE EL ESPAI

Redacción 15 de noviembre del 2019

Unas de las fotos publicadas en Twitter por la astronauta Jessica Meir (Twitter/@Astro_Jessica)

Recentment, l’astronauta nord-americana Jessica Meir -la quarta dona jueva i quinzena astronauta d’aquesta religió en ser part d’una missió espacial- va aprofitar el seu compte de Twitter per compartir amb els seus seguidors unes particulars imatges d’Israel: imatges des de l’espai.

Meir es troba a bord de l’Estació Espacial Internacional (ISS, en la sigla en anglès) i des d’allà es va convertir, el 18 d’octubre últim i al costat de Christina Koch, a la meitat del primer equip exclusivament femení en realitzar d’una caminada espacial

La relació de Meir amb Israel arriba pel costat del seu pare, qui va emigrar abans de la creació de l’estat i fins va lluitar durant la Guerra d’Independència, el 1948. Després es va traslladar a Suècia, on va conèixer a la seva esposa i futura mare de Jessica , i des d’allà es van moure als Estats Units.

Una altra de les fotos espacials d’Israel difoses per l’astronauta Meir

En un dels seus missatges de Twitter des de la ISS, Meir va publicar unes fotografies espacials de el contorn d’Israel i els seus voltants, precisament com un homenatge al seu ja mort pare.

Una foto oficial de l’astronauta Meir (Imatge; NASA)

«El viatge al voltant de el món del meu pare com a cirurgià, de l’Orient a Europa i, finalment, als Estats Units, va ser una inspiració per a molts en la meva família immediata i estesa», va explicar Meir en el seu tweet.

Al costat de l’missatge a la xarxa social, l’astronauta va difondre tres fotografies espacials en les que es poden veure el contorn d’Israel, el Sinai, el Mar Roig i part d’Egipte.

Una foto espacial d’Israel i els seus voltants, presa el 2014 des de la ISS (Imatge: NASA)

Però les fotos a l’homenatge de Meir al seu pare no són les úniques imatges espacials d’Israel a què es poden accedir en línia. El website de l’agència espacial nord-americana, la NASA, té també diverses fotografies preses per diferents missions en els últims anys.

Una altra foto d’Israel presa des de l’espai, el 1991 (Imatge: NASA)

Entre elles es poden veure espectaculars imatges preses des d’un satèl·lit en 1991 o des de la ISS el 2014, i que acompanyen aquesta nota.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: