PARAULA DE DÉUDivendres 25 Novembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 21,29-33

Jesús digué als deixebles una paràbola:
–Mireu la figuera i els altres arbres: quan veieu que comencen a brotar, coneixeu que l’estiu és a prop. Igualment, quan veureu que succeeix tot això, sapigueu que és a prop el Regne de Déu. Us asseguro que no passarà aquesta generació sense que tot això hagi succeït. El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui és com el resum o el colofó de totes les calamitats i profecies anunciades anteriorment. Jesús ha predit la destrucció de tot allò que era important per al judaisme de la seva època: la ciutat, el temple, les principals institucions on es “sostenia” la seva fe.

• Avui però anuncia que, després de que tot això passi, en quedaran “les seves paraules”, aquestes no passaran.

• De nou la invitació a estar atents al signes dels temps (la imatge de la figuera brotant abans de l’estiu és prou clara), per no fixar l’esperança en realitats efímeres, temporals, històriques i centrar-se en l’essencial.

• Passaran els temples, passaran determinades normes, determinades institucions que ara ens semblen intocables… Però si hem de buscar l’essencial el trobarem en el mateix ensenyament de Jesús, en les benaurances, en la paràbola del judici final, en la paràbola del fill pròdig…. Tot això no passarà perquè és una invitació a una fe fonamentada en l’amor que ha transcendit el pas del temps a partir d’un núvol de testimonis.

• Ara ens toca a nosaltres, des de la nostra pobresa i enmig de temps d’incertesa, donar testimoni d’aquesta paraula que no mor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: