PARAULA DE DÉUDilluns 28 Novembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 8,5-11

Jesús va entrar a Cafarnaüm. Un centurió l’anà a trobar i li suplicava:
– Senyor, el meu criat és a casa al llit amb paràlisi i sofreix terriblement.
Jesús li diu:
– Vinc a curar-lo.
El centurió li respon:
– Senyor, jo no sóc digne que entris a casa meva; digues només una paraula i el meu criat es posarà bo. Perquè jo mateix, que estic sota les ordres d’un altre, tinc soldats a les meves ordres. I a un li dic: «Vés-te’n», i se’n va, i a un altre: «Vine», i ve, i al meu criat li mano: «Fes això», i ho fa.
Quan Jesús ho sentí, en quedà admirat i digué als qui el seguien:
– Us asseguro que no he trobat ningú a Israel amb tanta fe. I us dic que vindrà molta gent d’orient i d’occident i s’asseuran a taula amb Abraham, Isaac i Jacob en el Regne del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús moltes vegades parla de la fe dels altres, als quals ha sanat, ha ajudat i ha escoltat les seves demandes. Avui resta admirat de la fe del centurió i fa una important lloança sobre ella. La fe de la gent era una resposta a l’amor, a largo generositat i a la capacitat de compassió que ells rebien de Jesús. Resultava fàcil creure en Ell. Tot Ell era i és una invitació a creure.

• Perquè, doncs, Jesús lloa aquesta fe? Una manera molt amable i encertada de mostrar l’alegria que sentia Jesús, quan constatava que la gent confiava en Déu. I també, la comunicació d’autoestima tan necessària en la gent que pateix, que se sent urgida per una necessitat, que ha de cercar ajut quan sembla que tot falla. Jesús és Mestre en transmetre bones dosis d’autoestima. Ell sanava i afirmava la persona. Curava la malaltia i curava els cors.

• Ara que estem en camí del proper Nadal, val la pena fixar-nos una mica en aquestes dimensions de la manera d’actuar de Jesús. Per les festes de Nadal segurament ens relacionarem amb més gent del que fem normalment. Mirem de no ferir, de no molestar, i si és possible de guarir i de comunicar autoestima als que ens rodegen. Que sigui Nadal un temps d’una millora en les relacions socials, familiars i humanes.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: