ESCRIT DEL BLOCDimecres 30 Novembre 2022

NO HI HA RES IMPOSSIBLE PER A DÉU

Centenars de pelegrins de tot el món, i cristians locals visiten la Basílica de l’Anunciació a Natzaret en el dia en què l’Església celebra l’anunci de l’Arcàngel Gabriel a Maria i el misteri de l’encarnació té lloc.

Les festivitats van començar el diumenge amb l’entrada solemne de l’arquebisbe Pierbattista Pizzaballa, administrador apostòlic del Patriarcat Llatí, que va presidir la missa solemne el dilluns 25 de març al costat de Mons. Marcuzzo, vicari patriarcal, Mons. Kamal Bathish; Fr Bruno Varriano, rector de la Basílica de l’Anunciació; Fr Amjad, rector de la Basílica; P. Hanna Kildani, vicari per a Israel i una dotzena de sacerdots de diferents comunitats de Terra Santa.

En la seva homilia, Mons. Pizzaballa va subratllar les paraules de l’arcàngel Gabriel, «perquè res és impossible per a Déu. Cal creure en la dinàmica d’un Déu que vol intervenir en la vida de l’home, i aquesta és la dinàmica de la fe, de la nostra relació diària amb Déu «.

Al final, la proclamació dels textos bíblics que descriuen l’encarnació del Verb Diví: Al principi era el Verb, la Paraula era Déu: Tot va ser fet per mitjà d’ell, i sense ell res del que existeix s’hauria fet.

S. E. Mons. Pierbattista Pizzaballa, ofm

Administrador apostòlic Patriarcat Llatí

No hi ha res impossible per a Déu. En el nostre temps ens costa creure en els miracles, creure que Déu pot intervenir perquè amb la tecnologia, amb l’enginy humà tenim la impressió que podem fer tot el que volem. En canvi no podem canviar el nostre cor, no podem resoldre els problemes en les nostres famílies. Ens adonem que necessitem alguna cosa més gran, que només Déu no pot donar. Maria ens ensenya avui que hem de dir sí a Déu perquè només així Déu pot intervenir en la

L’actual Basílica de l’Anunciació és de l’arquitecte italià Giovanni Muzio i és el santuari cristià més gran de l’Orient Mitjà. La basílica celebrarà el seu 50è aniversari de dedicació. Al santuari són molts els moments on els pelegrins poden participar i resar, com la ‘fiaccolata’, dissabte.

Fr BRUNO VARRIANO, ofm

Rector de la Basílica de l’Anunciació

Amb la festa de l’Anunciació vam començar aquest any especial per a nosaltres que és 2019, perquè el 1969 la Basílica va ser dedicada. Per això són 50 anys. Tenim una programació amb moltes altres celebracions. Comencem avui perquè és el dia i després, durant tot l’any recordarem el 50è aniversari de la dedicació de la basílica.

P. CRISTIAN Vacaru

Són tots els meus paisans, són tots de mi mateix poble, del que provinc a Romania, i han vingut tots: Els meus pares, l’alcalde, tota la comunitat, amb el seu rector. És una gran festa estar al dia de l’Anunciació al lloc de l’Anunciació, precisament per celebrar el que resem tres vegades al dia, l’Àngelus, «el verb es va fer carn». És una gran festa que no es pot descriure amb paraules.

És un pelegrinatge molt bonica. Estem contents de celebrar l’Anunciació de l’arcàngel a la Immaculada. Estem feliços i donem gràcies al Senyor per aquest jornada i al P. Christian que ens ha portat a «provar» aquesta bellíssima festa.

A Natzaret ia tot el món el 25 de març és el dia en què se celebra la manifestació del «Verb que es va fer carn i va venir a habitar entre nosaltres».

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: