PARAULA DE DÉUDimecres 30 Novembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 4,18-22

Tot caminant vora el llac de Galilea, Jesús veié dos germans, Simó, l’anomenat Pere, i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l’aigua. Eren pescadors. Jesús els diu:
—Veniu amb mi i us faré pescadors d’homes.
Ells immediatament deixaren les xarxes i el van seguir. Una mica més enllà veié altres dos germans, Jaume, fill de Zebedeu, i el seu germà Joan. Eren a la barca amb Zebedeu, el seu pare, repassant les xarxes, i Jesús els va cridar. Ells immediatament deixaren la barca i el pare i el van seguir.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Sant Andreu va ser un d’aquells dos joves, deixebles de Joan el Baptista, que seguiren Jesús i van conviure amb Ell prop d’un dia. Aquest primer encontre el va entusiasmar i va crear en el seu cor jove un amor tan gran al Mestre que el va acompanyar fins a l’hora de la mort. Va presentar a Jesús el seu germà Pere i tots dos el van seguir quan el Senyor passava per la platja i els va convidar a anar amb ell i ser pescadors d’homes, tal com ens descrivia l’evangeli. Després de la Pentecosta va predicar l’evangeli per l’Àsia Menor i finalment a Patres (Grècia) donà la vida per aquell home que li conquistà el cor, quan era molt jove. L’oració que va resar en veure la creu, instrument de tortura i mort, però que era l’instrument per portar-lo al Mestre, (la creu en forma d’ics o creu de sant Andreu) n’és un signe ben clar:

• “Oh creu bona, que fóreu embellida pels membres del Senyor,/ tants cops desitjada, sol·lícitament estimada, / buscada sense descans i preparada amb desig ardent! / Rep-me d’entre els homes, i porta’m al meu Mestre, / perquè em rebi per les teves mans, / Aquell que em redimí morint en tu, Amén.”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: