PARAULA DE DÉUDijous 1 Desembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 7,21.24-27

Jesús va dir als seus deixebles:
No tothom qui em diu: «Senyor, Senyor», entrarà al Regne del cel, sinó el qui fa la voluntat del meu Pare del cel. Aquell dia, molts em diran: «Senyor, Senyor, ¿no és cert que en nom teu vam profetitzar, i vam treure dimonis, i vam fer molts miracles?» Llavors jo els diré clarament: «No us he conegut mai. Aparteu-vos de mi, vosaltres que obràveu el mal!» Per això, tothom qui escolta aquestes meves paraules i les compleix, s’assembla a un home assenyat que va construir la seva casa sobre roca. Va caure la pluja, van arribar les torrentades, bufaren els vents i envestiren contra aquella casa, però no es va ensorrar, perquè estava fonamentada sobre roca. En canvi, tothom qui escolta aquestes meves paraules i no les compleix, s’assembla a un home sense seny que va construir la seva casa damunt de sorra. Va caure la pluja, van arribar les torrentades, bufaren els vents i envestiren contra aquella casa, i la casa es va ensorrar: la seva ruïna fou completa.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli que acabem de llegir és molt adient a aquest temps d’Advent que estem celebrant, un temps per examinar els nostres cors i veure si hi trobem un autèntic desig de seguir Jesús, el Fill de Déu, el Salvador o bé només una simpatia superficial per la persona i la doctrina d’un pensador molt interessant i original. I és precisament el temps de dificultats i contrarietats el que ens permetrà de fer aquest discerniment. Preguntem-nos: quan em trobo en un moment difícil, segueixo pensant que el Senyor m’estima, que és al meu costat per fonamentar la meva esperança? O penso, potser, que no m’escolta quan li demano que m’ajudi? Em sento, potser, abandonat i lluny d’Ell? Mireu, és molt fàcil creure quan les coses ens van bé. Però, quan es giren en contra, o quan som nosaltres els qui ens desviem del camí evangèlic, l’única pedra que dóna fonament a la nostra esperança per lluitar i canviar és creure de veritat que el Senyor ens segueix estimant i vetllant per nosaltres; que el Pare del cel és un Pare bo, que ens mira amb il·lusió i ens vol ajudar a superar aquell moment difícil. Això sí: ho farà a la seva manera, que no sempre coincideix amb la nostra. I aquí hi ha l’acte de fe, que ens fonamenta en la roca. I aquesta roca és l’amor del Crist.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: