ESCRIT DEL BLOCDissabte 3 Novembre 2022

Què és l’Advent?

Els sis elements de l’Advent

1. Un color: el morat, el color litúrgic propi de l’Advent que expressa la dimensió de penitència, de sacrifici i d’entrenament.

2. Els dos períodes. El primer, fins el 16 de desembre, els textos litúrgics insisteixen més en la darrera vinguda del Crist. A la segona part de l’Advent, a partir del 17 de desembre, els textos insisteixen en la primera vinguda del Senyor, en la vinguda en la carn.

3. Pròpiament l’Advent ens recorda les tres vingudes de Jesucrist. La primera, en la feblesa, en la carn. La segona, cada vegada que celebrem els sacraments, cada vegada que llegim la Paraula de Déu, cada vegada que fem el bé, cada vegada que preguem, que vegada que demanem el do de l’Esperit Sant, el Senyor ve en el nostre cor per donar-nos la Gràcia. La tercera vinguda serà la darrera, la Parusia, quan el Senyor vindrà gloriós per instaurar el seu Regne.

4. Quatre diumenges. L’Advent té quatre diumenge, els quatre diumenges abans del 25 de desembre.

5. Els cinc personatges característics de l’Advent:

1. Un profeta, Isaïes. El seu llibre és llegit al llarg de tot aquest temps.

2. L’últim dels profetes de l’Antic Testament i el precursor del Senyor, Joan Baptista.

3. L’arcàngel Gabriel, que protagonitza la revelació a Santa Maria.

4. La Mare de Déu, que rep l’anunci de l’àngel i rep en el seu si l’encarnació del Verb.

5. Nostre Senyor Jesucrist, el Verb de Déu fet home com nosaltres.

6. La paraula Advent, de sis lletres!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: