PARAULA DE DÉUDimecres 7 Desembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 11,28-30

En aquell temps Jesús digué:
-Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús avui ens invita a anar a Ell quan ens trobem cansats i afeixugats. Són dues paraules que indiquen dues situacions diverses. El cansament demana repòs. Quan hom està afeixugat no en té prou amb una dormida, una passejada i fins i tot uns dies de vacances. És molt més que cansament, és una mena d’esgotament barrejat amb foscor, manca de suport i notable obscuritat interior. Doncs bé, en aquestes dues situacions Jesús ens invita a anar a Ell.

• Abans d’acceptar la seva invitació ens podem preguntar on descansem a la nostra vida normal, i on cerquem aquell alliberament quan estem afeixugats i desfets. Segurament la resposta a aquestes preguntes ens marcarà una mica el nivell de saviesa de la nostra vida. El savi sap què és el que el descansa; doncs cansar-se és el més normal i quotidià, i no trobar descans pot arribar a ser un drama. El mateix podem dir de quan la vida es fa feixuga, i un pes immens cau sobre la nostra persona. ¿On vaig a cercar la recuperació?

• Segurament tenim els nostres recursos. I possiblement poques vegades hem pensat que Jesús ens invita a descansar i a alliberar-nos de l’insuportable afeixugament. Val la pena avui intentar entendre aquesta oferta que va al fons de la qüestió.

• En primer lloc ens diu que Ell és “benèvol i humil de cor”. Mostra que el descans i l’alliberament van pel camí del cor comprensiu i humil. No tant per idees i raons metafísiques, sinó per l’acollida, suport, abraçada i comunicació afectiva. En segon lloc Jesús ens indica que aquesta manera de relacionar-se, en la que Ell és Mestre, no l’hem de guardar per a nosaltres mateixos, sinó que l’hem de transmetre als altres, als nostres germans, tal com Ell ens l’ha ofert a nosaltres. És a dir “fer-nos deixebles seus”.

• És un “jou suau”, és una “càrrega lleugera” aquesta de ser deixebles seus i transmetre el que Ell ens ofereix i ens dóna…; i també és el nostre alliberament i descentrament en amor, en els que de retruc hi trobem el sentit de la vida: estimar seguint el seu estil.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: