ESCRIT DEL BLOCDijous 8 Desembre 2022

Immaculada Concepció, dogma de l’Església catòlica

La aImmaculada Concepció de la Santíssima Verge Maria, coneguda també com la Puríssima Concepció, és un dogma de l’Església catòlica decretat el 1854 que sosté que la Verge Maria va estar lliure del ppecat original des del primer moment de la seva concepció pels mèrits del seu fill Jesucrist, recollint així el sentir de dos mil anys de tradició cristiana sobre això. Se celebra el 8 de desembre, nou mesos abans de la celebració de la Nativitat de la Mare de Déu el 8 de setembre.

La definició del dogma, continguda a la butlla Ineffabilis Deus del 8 de desembre de 1854, promulgada pel papa Pius IX, diu el següent:

[…] Per honra de la Santíssima Trinitat, per a l’alegria de l’Església catòlica, amb l’autoritat del nostre Senyor Jesucrist, amb la dels Sants Apòstols Pere i Pau i amb la nostra: Definim, afirmem i pronunciem que la doctrina que sosté que la Santíssima Verge Maria va ser preservada immune de tota taca de culpa original des del primer instant de la seva concepció, per singular privilegi i gràcia de Déu Omnipotent, en atenció als mèrits de Crist-Jesús, Salvador del gènere humà, ha estat revelada per Déu i per tant ha de ser ferma i constantment creguda per tots els fidels. Per això, si algun tingués la temeritat, cosa que Déu no permeti, de dubtar en el seu cor allò que per Ens ha estat definit, sàpiga i entengui que el seu propi judici ho condemna, que la seva fe ha naufragat i que ha caigut de la unitat de l’Església i que si a més gosessin manifestar de paraula o per escrit o d’una altra qualsevol manera externa allò que sentessin en el seu cor, per això queden subjectes a les penes establertes pel dret

Bula Ineffabilis Deus.[1]

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: