PARAULA DE DÉUDijous 8 Desembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 1,26-38

Déu envià l’àngel Gabriel en un poble de Galilea anomenat Natzaret, a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria. L’àngel entrà a trobar-la i li digué:
–Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu.
Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així. L’àngel li digué:
–No tinguis por, Maria. Déu t’ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi.
Maria preguntà a l’àngel:
–Com podrà ser això, si jo sóc verge?
L’àngel li respongué:
–L’Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l’anomenaran Fill de Déu. També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, perquè per a Déu no hi ha res impossible.
Maria va dir:
–Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.
I l’àngel es va retirar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Un text dels més bonics i entranyables de l’evangeli i amb el que avui, dia de Maria Immaculada, ens plau pregar més que mai.

• “De Nazaret pot sortir res de bo?” va dir Natanael a Felip quan aquest el va invitar a seguir Jesús. Tanmateix el Senyor va escollir aquest lloc tan anodí i una senzilla noia de poble per què l’Àngel fes l’anunci més transcendental de la nostra història: el naixement del Salvador.

• I la primera paraula que va dir a Maria va ser “Alegra’t” i uns segons més tard “el Senyor és amb tu … no tinguis por”, per acabar, enmig del desconcert de Maria, amb l’essència del missatge: “Concebràs i infantaràs un fill … i regnarà al casal de Jacob per sempre; i el seu regnat no tindrà fi”.

• I ara que estem a les portes del Nadal, cal que ens traslladem al cor de Maria i fem nostre el mateix missatge, començant per (des d’una pregària serena, sincera i humil) fer brollar una alegria profunda; la que sols s’aconsegueix fent feliços als que més pateixen els mals del nostre món: la tristesa, la malaltia, la soledat, la manca d’amor i de dignitat, la pobresa, la injustícia …

• L’anunci de Gabriel segueix tan vigent entre nosaltres com el dia de l’Anunciació a Maria; cal que neixi Jesús dintre de cadascun de nosaltres i que no tinguem por d’acollir-lo, com va fer ella, amb disponibilitat i esperit d’entrega i servei vers els altres.

• Que el nostre “FIAT” incondicional ens faci viure EL VERITABLE NADAL!!!!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: