PARAULA DE DÉUDimarts 13 Desembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 21,28-32

Unpublished

Jesús va dir als grans sacerdots i als notables del poble: Què us en sembla? Un home tenia dos fills. Va anar a trobar el primer i li va dir:
– Fill, vés avui a treballar a la vinya.
Ell li va respondre:
– No hi vull anar.
Però després se’n penedí i va anar-hi. Aquell home anà a trobar el segon i li digué el mateix. Ell va respondre:
– De seguida, senyor.
Però no hi va anar.
Quin d’aquests dos va fer la voluntat del pare?
Li responen:
– El primer.
Jesús els diu:
– Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure. Els publicans i les prostitutes sí que el van creure; en canvi, vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni l’heu cregut.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La paràbola dels dos fills confronta el que diem a com actuem. Cada retall de l’evangeli ens posa el termòmetre. Avui també.

• Les nostres paraules poden resultar buides, mancades de veritat, fins i tot hipòcrites, per sortir del pas. Un fill promet i falla, parla, però no fa, frases maques que no condueixen a una actuació real. L’altre fill diu no, però després ho devia passar pel sedàs del cor i hi acaba anant, acaba esmenant la duresa de la seva resposta. Diferents fragilitats en les seves respostes, i diferents actuacions.

• I jo, on em situo? Consciència lúcida sobre un mateix. Què dic? Què faig? Com responc al Senyor que em demana ajuda? Com puc veure més clarament el que em diu? Per quins camins seré més receptiu a la seva invitació?

• És cert que la pregària, l’actitud meditativa ens ajuden, no obstant, hi ha també un altre camí: el dels publicans i les prostitutes. Veritable escola de vida i d’aprenentatge. En els qui han tastat la duresa més crua es troba sovint més veritat que en mil escrits i conferències. Fer camí al costat dels pobres, com Jesús deia: en els senzills trobareu la veritat. Compartir la vida amb els qui res no tenen obre els ulls del cor i de l’enteniment a un altre concepte de l’existència. Ens poden ajudar a sentir la veu més profunda que viu en el nostre interior.

• Si de veritat sentim que Jesús és el Senyor i que volem viure en el seu projecte, potser cal aquest camí. Cor humil i baixar avall, avall, escoltar i acompanyar, la vida i les relacions quedaran transformades.

• Allà, en aquest baixar avall, el Senyor parla amb tota claredat, i se l’entén!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: