PARAULA DE DÉUDijous 16 Desembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 7,24-30

Mentre els enviats de Joan se n’anaven, Jesús es posà a parlar de Joan a les multituds:
–Què heu sortit a contemplar al desert? ¿Una canya sacsejada pel vent? Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un home vestit refinadament? Els qui porten vestits sumptuosos i viuen amb luxe estan als palaus dels reis! Doncs què hi heu sortit a veure? ¿Un profeta? Sí, us ho asseguro, i més que un profeta. És aquell de qui diu l’Escriptura: Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí. Us ho asseguro: entre els nascuts de dona no hi ha ningú més gran que Joan; però el més petit en el Regne de Déu és més gran que ell.
Tot el poble, i fins i tot els publicans, van sentir la predicació de Joan i es feren batejar per ell, i reconegueren així que Déu és just, però els fariseus i els mestres de la Llei no es feren batejar i van rebutjar el designi de Déu sobre ells.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En la vida ens endinsem en el nostre desert interior perquè tan sols el soroll del vent, tènue o impetuós d’altres vegades, penetrin en el nostre brogit interior i, a poc a poc, vagi esmorteint les seves vibracions fins que solament soni la nota perfecta, la que sorgeix del més pregon de la nostra existència i de la qual Joan en va ser l’anunci, segur d’ell mateix, sense que cap sacsejada l’esquerdés.

• En el desert tan sols necessitem un vestit senzill per a cobrir-nos, perquè ens anem revestint d’una llum, que sols allà es fa present i de la sorra que el vent balanceja, ara suaument, ara de forma violenta i que va transformant el nostre ara per esdevenir un futur més sòlid amarat per l’amor del Pare.

• Joan va ser el profeta, es va deixar seduir per anunciar la vinguda del Messies. Incansable i sense dubtes proclamava que per a rebre’l era necessari posar ordre al nostre cor, fer neteja i fer-lo ben acollidor, per a Ell, el Messies!

• La seva crida segueix ressonant cada dia, però ens cal silenci per escoltar-la. En el nostre entorn hi ha guspires d’aquesta revelació creguda per tantes persones que ens esperonen a infantar-lo ja.

• Ens cal de nou deixar-nos batejar per Joan, obrir el cor a Ell i en Ell als altres, oferir-nos, encaminar la nostra vida en fer-lo present cada dia i treballar en la construcció del seu Regne.

• Joan és el profeta més gran, als ulls de Déu, nosaltres som meravellosos i valuosos perquè som obra de l’Amor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: