PARAULA DE DÉUDiumenge 18 Desembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 1,18-24

El naixement de Jesús, el Messies, fou d’aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l’Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l’acord matrimonial. Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué:
– Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que ella ha concebut ve de l’Esperit Sant. Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble.
Tot això va succeir perquè es complís allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel, que vol dir «Déu amb nosaltres».
Quan Josep es despertà, va fer el que l’àngel del Senyor li havia manat i va prendre a casa la seva esposa. No hi havia tingut relacions conjugals quan ella tingué el fill. I Josep li va posar el nom de Jesús.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• «Els meus plans no són els vostres ni els meus camins són els vostres camins» -proclamen els oracles profètics de l’antic Israel. I, certament, quan Déu es presenta a les nostres vides, capgira tot sovint els nostres plans, tot deixant-nos en el més absolut desconcert. S’imposa, potser, la retirada a les nostres antigues seguretats? O no és, potser, millor «eixamplar les nostres tendes» (com deien també els oracles profètics), és a dir, obrir-nos a les sorpreses inesgotables d’un Déu sempre més gran, l’Únic, en definitiva, que pot ser la font d’una felicitat que mai res ni ningú no ens podran prendre? Això últim va ser el que va fer Josep, l’home just: «Josep, no tinguis por de rebre Maria a casa teva… Maria ha concebut per obra de l’Esperit Sant…» I va ser tot fent-ho així que Josep va mostrar la seva disponibilitat a aquest Déu que, tot i ésser tan llunyà i misteriós, de tal manera que mai no el podrem comprendre ni molt menys manipular, és i vol ser l’Emmanuel, el Déu-amb-nosaltres. De fet, l’evangeli de Mateu acaba amb aquestes paraules: «Jo seré amb vosaltres tots els dies, fins a la fi del món.»

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: