ESCRIT DEL BLOCDimecres 21 Desembre 2022

9 pregàries per als dies de Nadal
Per Catalunya Religió. Dv, 24/12/2021

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya proposa 9 pregàries per als dies de Nadal. Una per a cada dia, des del 24 de desembre fins a l’1 de gener. Són pregàries breus dedicades a diferents àmbits, persones i col·lectius de la societat. Les comunitats, les persones en situació de vulnerabilitat, els malalts o els difunts són alguns d’aquests col·lectius que centren aquestes oracions. 

Podeu llegir totes les pregàries proposades per la Unió de Religiosos de Catalunya a continuació:

24 desembre

Preguem per les nostres comunitats, que siguin llocs d’acollida, de presència d’evangeli i fraternitat en els nostres barris, pobles, ciutats. Que la gent trobi en nosaltres persones d’escolta, de cura, reflex de l’amor del Déu que ha vingut al nostre món, com recordem al Nadal

25 desembre

Avui, dia de Nadal, preguem per les persones que aquest dia el viuran com un moment trist, un moment de nostàlgia d’altres moments perquè tenen persones estimades que ja no hi són entre nosaltres. Que aquests dies, que poden ser també tristos, esdevinguin també dies de recordar-nos d’aquestes persones i de fer-los present d’una manera nova l’estimació que ens mostra el Senyor.

26 desembre

Avui, dia de sant Esteve, preguem pels religiosos i religioses que han mort en països de missió, que potser han mort violentament en països on la fe és perseguida, o on la pobresa genera tal violència que afecta també les nostres comunitats. Preguem pels religiosos i religioses que, com sant Esteve, han donat o donen la vida tot proclamant l’Evangeli.

27 desembre

Preguem per les nostres companyes i companys de congregació que estan a les infermeries, o hospitalitzades, a les que l’edat o la malaltia els impedeix celebrar un Nadal més, com els altres anys. Que ens sapiguem fer propers, que experimentin l’amor del bon Senyor que va venir a nosaltres d’aquesta manera tan inesperada i humil.

**28 desembre

Preguem, avui, dia dels Innocents, per tots els infants que pateixen la violència o el menyspreu o l’abús dels adults, els infants que perden la innocència, el somriure, el joc i l’educació que haurien de protagonitzar la seva vida. Que els tinguem presents i els sapiguem acompanyar i fer que el nostre món sigui més acollidor i curós amb els infants.

Celebrem avui la festa dels Sants Innocents.

Encara no hem acabat de pair el gran misteri del Naixement del Salvador que l’Església ens presenta una altra realitat: la del martiri, la persecució i la mort d’Esteve -el dia 26- i la dels Sants Innocents, avui. I és que és justament en aquestes realitats on Jesús s’encarna, per tal que no visquem sols els moments de prova. Ell ens ensenya que no hi ha més camí que el seu: el camí pasqual, ningú ens estalvia la passió, el sofriment, però amb Ell sabem que arribarem a la vida eterna i perdurable.

Màrtir vol dir testimoni i tots estem cridats a donar testimoni del Crist, amb la nostra vida i amb la nostra manera de fer. Com ho van fer els Sants Innocents i tants màrtirs que han donat la seva vida per Jesús.

29 de desembre

Preguem per les persones més pobres o oblidades dels nostres barris: persones que viuen al carrer, persones que viuen soles, potser ja sense família, i són grans… També per les famílies que sabem que s’ho passen més malament… Que sapiguem fer-les presents a les nostres vides i fer-nos propers a elles des de la fraternitat que el Senyor ens va convidar a viure.

30 de desembre

Preguem pels malalts, els companys i companyes nostres, les persones conegudes que estan en aquests dies malaltes, i especialment aquells malalts dels que ningú se’n recorda. Que sentin ben a prop la cura i l’estimació de les persones que els atenen i que nosaltres també ens puguem acostar per acompanyar i cuidar.

31 de desembre

Preguem, en aquest darrer dia de l’any, per les persones que ens han deixat, els difunts que hem conegut i estimat, els que han mort aquest any estant sols o soles, els que han perdut el gust de la vida i han desesperat, els que han mort per la violència, els que han mort sense pau, i els que han pogut morir en pau i acompanyats. Per tots ells, per totes elles, Senyor. Acull-los en el teu si amorós, te’ls confiem a tu.

1 de gener

Preguem, en aquest primer dia de l’any, dia de la Pau, per la pau al nostre món, perquè les nostres comunitats i nosaltres mateixos siguem constructors de pau, amb tantes persones de bona voluntat que també treballen per la pau. Que aquest any que comencem, aquest 2022 que estrenem, sigui un any més cordial, més fratern, on la pau sigui més present cada dia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: