PARAULA DE DÉUDivendres 23 Desembre 2022

Paraula de Déu

Lluc 1,57-66

Quan es va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven.
Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l’infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s’hi va oposar dient:
– No! S’ha de dir Joan!
Ells li replicaren:
– Però si no hi ha ningú de la família que porti aquest nom!
Llavors feren senyes al pare i li preguntaven com volia que es digués. Ell va demanar unes tauletes i va escriure: «El seu nom és Joan.» Tots van quedar meravellats. A l’instant Zacaries va recobrar la paraula i començà a beneir Déu. Un gran respecte s’apoderà de tots els veïns. La gent parlava d’aquestes coses per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia ho guardava en el seu cor i es preguntava: «Què serà aquest infant?»
Realment, la mà del Senyor era amb ell.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Tant en la concepció de Joan Baptista com en la de Jesús mateix, i també en els seus naixements respectius se’ns està transmetent la vivència i la certesa evident dels primers cristians: Déu actua d’una manera molt especial en el nostre món.

• Vol ser-hi present però no vol distorsionar ni forçar la llibertat de res ni de ningú.

• Déu es fa transparent en el món mitjançant persones transparents. Elisabet i Maria són un molt bon exemple.

• Com estic jo, com estàs tu de transparència? Què deixo traslluir amb la meva manera de ser, de fer, de creure?

• Què cal fer en el nostre món actual, en el meu entorn quotidià, per comunicar i proclamar l’acció continuada de Déu mitjançant persones que, avui en dia, continuen obrint-li el cor com, en el seu temps, va fer-ho Elisabet?

• Potser aquesta temporada estàs rebent una crida a la conversió. A ser més transparent cada dia.

• Vols col·laborar? Vols facilitar la presència de Déu entre nosaltres?

• La presència i l’acció de Déu és un gran do. També és, però també, una gran missió.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: