ESCRIT DEL BLOCDiumenge 25 Desembre 2022

Quin és el veritable origen del Nadal?

Saps quin és l’origen del Nadal? Per començar, Nadal prové de el llatí: Nativitas que significa naixement. Aquesta és una de les festivitats més importants de l’cristianisme, ja que celebra el naixement de Jesucrist. … Aquesta festa celebrava el solstici i el fet que l’hivern ja havia arribat al seu ecuador.

El Nadal és una festivitat religiosa en la qual els cristians commemoren el naixement de Jesucrist. Se celebra el 25 de desembre de cada any. De fet, la paraula Nadal, com a tal, procedeix de el llatí Nativitas, nativātis que significa ‘naixement’.

L’origen d’aquest costum de Nadal es remunta

als romans quan, en Saturnalia, també intercanviaven regals entre ells. … Com indica la bíblia, en el moment que els Reis Mags li ofereixen obsequis el nen Jesús, és el que en realitat hauria de ser el Nadal: unes dates per fer ofrenes a Crist.

¿Qué es la Navidad y cómo se celebra?

La Navidad es la fiesta más importante del cristianismo y consiste en la celebración del nacimiento de Jesús de Nazaret. No obstante, no solo los religiosos celebran ese motivo ya que en todo el mundo, las personas se reúnen con amigos y la familia a festejar en esa fecha. Cada uno respetando sus distintas tradiciones.

Cada 25 de desembre se celebra una de les festes més importants de la humanitat. Els cristians, per descomptat, però també molts no creients de tot el planeta festegen aquest dia amb una solemnitat especial, plena de simbolismes i tradicions que, amb el pas dels anys, van ser prenent caràcter universal.

La festa de l’naixement de Jesús és la festa familiar per excel·lència, que té la virtut de renovar en els cors dels desitjos de felicitat i de pau.

El Nadal és, després de la Pasqua, la festa més gran de l’calendari cristià. Però a diferència d’aquella, el Nadal és una festa de caràcter universal, que se celebra al món sencer, encara en els països no cristians.

Per les nostres latituds, l’armat de la menjadora segueix ocupant un lloc de privilegi en moltes llars.

La importància del Nadal està donada pel fet en el qual es fonamenta la fe cristiana: el que es rememora avui és el naixement de l’Fill de Déu, qui pel seu amor a la humanitat el lliurament fet home per redimir els pecats de l’món.

Els rituals pagans que es van anar adossant amb el córrer dels anys a la simbologia d’aquesta celebració religiosa (l’arbre de Nadal, la figura del Pare Noel portant obsequis a tota la família, els adorns amb vesc, les targetes de felicitació que s’intercanvien en aquestes dates, entre altres coses) aporten el factor pintoresc i divertit a la celebració, però no responen a la seva substància.

Que la seva presência esperoni el nostre caminar de
germans, pelegrins en la fe, i ens sigui per a
tots -cadascun- experiência i coneixença vital del
«Déu amb nosaltres» Bon Sant Nadal!!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: