PARAULA DE DÉUDilluns 26 Desembre 2022

Paraula de Déu

Mateu 10,17-22

Jesús va dir als seus apòstols:
–Aneu alerta amb la gent: per causa meva us portaran als tribunals i us assotaran a les sinagogues, i us conduiran davant els governadors i els reis perquè doneu testimoni davant d’ells i davant els pagans. Quan us hi portin no us preocupeu del que haureu de dir ni de com parlareu: en aquell moment direu allò que us serà inspirat, perquè no sereu vosaltres qui parlareu, sinó que l’Esperit del vostre Pare parlarà per mitjà vostre. Un germà portarà a la mort el seu germà, i un pare, el seu fill; els fills es rebel·laran contra els pares i els mataran. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però el qui es mantindrà ferm fins a la fi se salvarà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Tot just després de la celebració entranyable de Nadal, avui a l’església celebrem la festa de sant Esteve, el primer màrtir cristià, “un home ple de fe i d’Esperit Sant”. Les seves darreres paraules van ser de perdó cap als qui el van apedregar i per lliurar-se confiadament a les mans de Déu.

• Perdó per als qui treuen la vida i confiança extrema en el Creador de la vida.

• L´evangeli d´avui ens parla de les contradiccions de les persones i dels nostres sistemes socials. La vinguda de Jesús no ens allibera d’aquestes contradiccions, com tampoc no es va alliberar ell mateix. Però, sobretot, ens parla de la confiança en la presència de l’Esperit que ens sosté i acompanya.

• “No us preocupeu…” Déu-amb-nosaltres omple la nostra existència. Ell ens convida constantment al perdó i la reconciliació enmig de les nostres contradiccions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: