PARAULA DE DÉUDiumenge 1 de Gener 2023

Paraula de Déu

Lluc 2,16-21

Unpublished

Els pastors anaren de pressa a Betlem i trobaren Maria i Josep, amb el nen posat a la menjadora. En veure-ho, van contar el que els havien anunciat d’aquell infant. Tothom qui ho sentia quedava meravellat del que deien els pastors. Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava. Després els pastors se’n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit: tot ho van trobar tal com els ho havien anunciat.
Quan van complir-se els vuit dies i hagueren de circumcidar l’infant, li van posar el nom de Jesús; era el nom que havia indicat l’àngel abans que el concebés la seva mare.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Comencem un nou any, i ho fem de la millor manera possible, contemplant Maria. Però us recomano també fer la lectura que ens proposa la litúrgia aquest diumenge: Pau, als Gàlates (Ga4, 4-7) ens diu que la Paraula en majúscules s’ha anunciat al món sencer, als jueus i gentils, lliures i esclaus (a tothom sigui quina sigui la seva condició!) per a mostrar-nos que som fills i hereus del Regne de Déu i no simples complidors de normes. Crec que és la síntesis i l’essència del missatge de Nadal.

• Però tornant a l´Evangeli d´aquesta festa de la Mare de Déu; veiem que ens parla d´una trobada, de la trobada dels pastors amb Jesús. Podem sentir-nos identificats amb ells, perquè, sense l’experiència d’una “trobada” personal amb el Senyor no es dóna la fe.

• Els pastors, considerats com els exclosos del seu temps, ens ensenyen que només amb aquesta “trobada”, la qual ha comportat un “veure amb els propis ulls”, i en certa manera un “tocar”, els fa capaços d’arribar a ser testimonis de la Bona Nova, veritables evangelitzadors, que poden donar a conèixer amb paraules senzilles del cor el que significa per a ells aquell Nen.

• Davant d’aquesta obra amorosa de salvació, només podem tenir l’actitud de Maria i dels pastors: contemplar i lloar. Que aquestes siguin actituds molt presents aquest any.

• Amb els desitjos d’un Bon any per a tots, ens podem preguntar: a què em crida el Senyor en iniciar aquest any?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: