ESCRIT DEL BLOCDilluns 2 de Gener 2023

Ara som pares…i la parella què?
-1-

Ser pare o mare no només et canvia el dia a dia, et canvia com a persona i com a parella.

Els primers anys de la maternitat i paternitat contenen un nivell tan alt de novetats a les quals ens hem d’adaptar que l’eix central de la nostra existència és el fill/a. És una reacció natural i adaptativa que garanteix que el nadó, totalment depenent dels adults, pugui satisfer totes les seves necessitats. També, com a parella, un gran percentatge de les nostres converses gira entorn a les hores de son, els bolquers i les novetats que ens regala cada dia la personeta que sempre més formarà part de la nostra vida.

Hi ha un canvi important en tot: en la nostra identitat, en els nostres hàbits, en la nostra visió de la vida… I també en la relació de parella, que ara a més és una relació de pares, aquesta sí, per a tota la vida. És una transformació global, una entrada a una nova dimensió amb uns quants projectes nous en marxa:

• Cuidar i acompanyar el creixement del fill

• Construir la nostra identitat com a pare o mare i entendre’ns en com volem educar.

• Construir i mantenir la nostra vida personal com a individus essent pares .

• Construir i cuidar la nostra relació de parella a més de ser pares. Ja es veu que és molta feina i molta intensitat emocional, però no podem perdre de vista que tots els projectes són importants i necessaris en la mateixa mesura. Sovint per manca de temps o energia ens quedem en els dos primers i ens oblidem que els dos últims són els que, ben alimentats, garanteixen la continuïtat sana dels anteriorsi ens donen l’energia que ens falta.

• Un dels canvis més significatius en el dia a dia dels pares és que tot allò que té a veure amb la vida personal i de parella, que abans deixàvem en mans de la improvisació, ara s’ha de planificar. Una vegada algú em va dir: els fills són com el gas… ocupen tot l’espai que els hi dónes. I és un gas fantàstic, això sí. Però, encara que a vegades no ho sembli, malgrat ser pares continuem tenint vida i necessitats personals que hem de cuidar, i si no les hi reservem un espai i un temps, es van diluint.

He vist moltes parelles que encantades de la vida o no fent de pares, s’obliden de la seva relació. I és clar, cal ser molt enginyós perquè enmig de bolquers, nits sense dormir, apiretals i dalsys sorgeixin espais romàntics i estimulants de parella. I si ho deixem en mans de l’atzar i la improvisació, més.

I aquí és quan apareixen els mites tipus: si no surt l’atracció és que ja no estem bé com a parella, aquestes coses no es poden planificar, ell ja ho hauria de veure, quan li faig propostes ella sempre està cansada… I un llarg etcètera de pensaments i idees que van empobrint la relació de parella fins una mort anunciada que en moltes ocasions arriba cap a principis de l’adolescència dels fills, quan ja no podem més i ens adonem que, malgrat tot, no volem renunciar a tenir una vida sana de parella.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: