PARAULA DE DÉUDilluns 2 de Gener 2023

Paraula de Déu

Joan 1,19-28

Unpublished

Aquest és el testimoni que Joan va donar quan els jueus li enviaren sacerdots i levites des de Jerusalem a interrogar-lo. Li preguntaren:
–Qui ets, tu?
Ell no es va negar a respondre i confessà clarament:
–Jo no sóc el Messies.
Ells li preguntaren:
–Qui ets, doncs? Elies?
Els respon:
–No el sóc.
–Ets el Profeta?
Respongué:
–No.
Llavors li digueren:
–Doncs qui ets, tu? Què hem de respondre als qui ens han enviat? Què dius de tu mateix?
Ell va declarar:
–Sóc la veu d’un que crida en el desert: Adreceu el camí del Senyor. Així ho va dir el profeta Isaïes.
Alguns dels enviats, que eren dels fariseus, li van fer aquesta altra pregunta:
–Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?
Joan els respongué:
–Jo batejo només amb aigua; però enmig vostre hi ha el qui vosaltres no coneixeu, el qui ve després de mi, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies.
Això va passar a Betània, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En aquests temps que corren, on sembla que el més important és destacar i com més seguidors tens a les xarxes socials millor, ens interpel·la avui el testimoni de Joan.

• Però les paraules del Baptista estan redactades de manera que, llegides avui, no ens deixen indiferents i ens desperten i provoquen la pregunta: Jesús està enmig nostre, però el coneixem de debò?

• És cert que a l’Església estem sempre parlant de Jesús. En teoria no hi ha res més important per a nosaltres. Però després fem valdre tant les nostres idees, projectes i activitats que, no poques vegades, Jesús queda en un segon pla.

• Per això, el text d’avui és una invitació a ser valents, ja que l’actitud de Joan Baptista és un impuls perquè des d’on estem, siguem anunciadors de la Bona Nova de Déu al nostre món.

• De què serveixen les nostres catequesis, accions, responsabilitats, voluntariats, si no condueixen a conèixer, estimar i seguir amb més fe i més goig Jesús?

• En què queden les nostres eucaristies si no ajuden a ser comunió de manera més viva amb Jesús i amb el seu projecte?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: