PARAULA DE DÉUDijous 5 Gener 2023

Paraula de Déu

Joan 1, 43-51

Jesús resolgué de sortir cap a Galilea. Troba Felip i li diu:
– Segueix-me.
Llavors Felip, que era de Betsaida, el poble d’Andreu i de Pere, va trobar Natanael i li digué:
– Hem trobat aquell de qui van escriure Moisès, en els llibres de la Llei, i també els profetes: és Jesús, fill de Josep, de Natzaret.
Natanael li replicà:
– De Natzaret en pot sortir res de bo?
Felip li diu:
– Vine i ho veuràs.
Quan Jesús veié Natanael que venia cap a ell, digué:
– Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya.
Li diu Natanael:
– D’on em coneixes?
Jesús li respon:
– Abans que Felip et cridés, t’he vist sota la figuera.
Li diu Natanael:
– Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d’Israel.
Jesús li digué:
– Creus només perquè t’he dit que t’havia vist sota la figuera? Coses més grans veuràs!
I afegí:
– Us ho ben asseguro: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui fa un gran salt que ens porta des dels inicis de la vida de Jesús fins als inicis de la seva missió. Així com en les celebracions del Nadal constatem que la gesta del Déu Amor envers la humanitat va comptar amb persones com Maria, Josep, Simeó, Anna, etc., també ara en els inicis de la vida pública el Senyor crida col•laboradors que visquin amb Ell i l’ajudin en la seva missió. El nostre Déu mai actua de forma solitària, tancada, sinó essent Ell mateix comunitari, la seva acció salvadora i alliberadora també és comunitària i en l’Església avui aquesta dimensió arriba a ser catòlica i universal.

• Podem començar la nostra meditació donant gràcies a Déu perquè compta amb nosaltres i no ho vol fer tot Ell sol. I també per haver-nos revelat que Pare, Fill i Esperit Sant, un sol Déu, gaudeix de totes les dimensions comunitàries d’amor i alteritat.

• Podem a continuació fixar-nos en la forma concreta com Jesús crida i parla amb cada nou deixeble. Com Jesús els fascina i els crida a viure amb Ell. També s’adapta a cada persona i els ajuda, como a Mestre, a iniciar un llarg camí que tindrà conseqüències molt importants per a la humanitat. Fer atenció a aquesta personalització que fa Jesús.

• Finalment recordem la història de la nostra personal relació amb Ell. Què ens suggereix ara? Com millorar la nostra vocació de deixebles de Jesús?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: